Didim Belediye Meclisi 2016 Yılının Son Toplantısını Yaptı

Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı 2 birleşimi yapıldı. Toplantıya MHP grubu mazeret bildirmeden katılmazken, Aydın Büyükşehir Belediyesince ilçeye yapılacak olan amfi tiyatro yapımıyla ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Didim Belediye Meclisi 2016 Yılının Son Toplantısını Yaptı
Didim Belediye Meclisi 2016 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığındaki toplantıya CHP’li Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu, DSP’li Mustafa Kıray, AK Partili Murat Parmaksız ve Şakir Saruhan mazeretli, MHP’li 6 belediye meclis üyesi ise mazeretsiz olarak toplantıya katılmadılar.

Gündemin ilk maddesinde Söke- Milas Ayrımı Karayolu plan değişikliği teklifi” konusu görüşüldü. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise 15329 parsel, 1793,1794,1795 ve 1799 adalarda yapılan plan tadilatına itiraz konusu dilekçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Aydın BŞB tarafından ilçeye yapılacak olan amfi tiyatroyla ilgili konu görüşüldü. İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, amfi tiyatronun yapısal özellikleri hakkında meclise bilgiler verdi. Yerin hazineden temin edildiğini gerekli tüm izinlerin alındığını kaydeden Yılmaz, Aydın BŞB meclisinden de onay aldığını söyledi.



Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da yapılacak amfi tiyatro sayesinde bu yerin yazın bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacağını, yeşillikler içerisinde otoparkı olan, kullanışlı bir yer yapılacağını söyledi.



AK Parti grubu adına konuşan Maşallah Subaşı da Didim merkez ve Akbük’te inşat halinde iki kültür merkezi olduğunu ve buraların tamamlanarak hizmete açılması gerekliliğine dikkat çekti. Başkan Atabay’da Subaşı’na hak vererek, inşaat halinde olan kültür merkezlerinin yapılacağını ve halka yönelik kurslar ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik yerler olarak kullanması noktasında fikirlerinin olduğunu söyledi.

Madde AK Parti’li dört meclis üyesinin hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Kaynak: İHA