Bu Mağazada Tüm Ürünler Doğal

Atköy ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Et ve Süt Ürünleri Mağazası Bahçelievler Teknik Lise Caddesinde Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur’un katılımıyla açıldı. Kooperatifçiliğin önemine vurgu yapan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen ürünlerin hiç birisinde katkı maddesi kullanmadıklarını ifade etti.

Bu Mağazada Tüm Ürünler Doğal
Atköy ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Et Ve Süt Ürünleri Mağazası Bahçelievler Teknik Lise Caddesinde Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP İl Başkanı Ender Biçki, ilçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış öncesi konuşan Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen sözlerine hafta sonu İstanbul’dan şahadete uğurlanan şehitlere rahmet ve minnet duygularını ifade ederek başladı.

Yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Özen " Bugün burada kooperatifimizin ürünlerini piyasaya sunduğu mağazanın açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Biz yıllardır kooperatifçilik önemlidir diyoruz. Bugün burada bu önemi gözler önüne sermiş oluyoruz. En basit bir örnekle biz burada şu an için günlük 500 litre süt satıyoruz. Bu sütü alan müşteriler bizden önce bu işi kayıt dışı yapanlardan alıyordu. Ancak şimdi biz bu 500 litre sütten günlük olarak devlete 75 lira KDV ödüyoruz. Yani ayda 2 bin 250 TL devlete katma değer üretmiş oluyoruz. Hem çiftçi kazanıyor hem tüketici kazanıyor hemde devletimiz kazanıyor. Sistem bu kadar basit. Köyümüzde 230 çiftçinin ortak olduğu kooperatifimiz bu güne kadar köyümüzde süt toplama, yem, mazot, gübre, tohum tedarik etme gibi ortaklarımızın işlerini kolaylaştıracak görevleri başarıyla yerine getirmiştir" dedi.



Katkı ve koruyucu kullanmıyoruz

Kooperatif ortaklarının hayvanlarından elde edilen eti ve sütü vatandaşlara sunduklarını ifade eden Başkan Özen "Özellikle soğuk zinciri çiğ sütümüz kısa zamanda yüksek beğeni kazandı. Sütü sevmeyenlere sütü sevdirdi. Bir İkincisi yine büyük bir beğeni kazanan kaymaklı ev yoğurdumuz. Hiçbir katkı ve koruyucu kullanmadan imal ettiğimiz yoğurdumuza ilgi, beklediğimiz gibi yüksek oldu. Sadece körpe dana etinden oluşan et reyonumuz da tıpkı süt gibi övgüyü hak ediyor. Sucuğumuzda yine hiçbir katkı ve koruyucu kullanmıyoruz. İşte üreticiyle tüketiciyi doğrudan bir araya getiren mağaza. Burası bir kooperatif mağazası. Burada harcayacağınız her kuruşun doğrudan çiftçimizin cebine gireceğini vurgulamak isterim. Çünkü kooperatifimiz elde ettiği kardan kar payı dağıtmaktadır" şeklinde konuştu.

Atköy ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Et Ve Süt Ürünleri Mağazası’nın kooperatif üyelerine bol kazançlar ve bereket getirmesini dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur mağazanın açılış kurdelesini okunan duaların ardından AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, ilçe Belediye Başkanları ile birlikte kesti.
Kaynak: İHA