Antalya'da 'Kaleiçi Çalıştayı' Yapılacak

Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne yolculuğunun ele alınacağı Kaleiçi Çalıştayı, 17 Aralık 2016 tarihinde yapılacak.

Muratpaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi ev sahipliğinde, Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezinde gerçekleştirilecek çalıştaya, akademisyenler, mimarlar, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) uzmanları katılacak.

4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek çalıştayta, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu, koruma politikaları, alan yönetimi, kültürel miras ve turizm kavramları gibi konular ele alınacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin, Pagan döneminden Roma, Selçuklu, Osmanlı ve cumhuriyetin ilk yılları ile günümüze kesintisiz yaşamın sürdüğü ve insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleriyle kent tarihini bugüne taşıyan Antalya'nın en önemli kültür varlığı olduğunu bildirdi.

Kaleiçi'nde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen 127 anıtsal, 473 sivil mimarlık örneği yapı ve 93 korunacak bahçe bulunduğunu belirten Uysal, 'Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alması, evleri, sokakları ve hikayeleriyle dünyayla buluşma olanağı sağlayacak. 5 ay değil de 12 ay turizm yapabilmemizin kapılarını aralayacak.' dedi.

Kaynak: AA