AK Parti'den Yalova Emniyet Müdürüne Taziye Ziyareti

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık’a taziye ziyareti gerçekleştirdi. Burada konuşan Öztabak, "Gerekirse siviller de bunların kökünü kazımak için çalışır" dedi. Emniyet Müdürü Fındık ise "Hiç bir şey bizi durduramaz" diye konuştu.

AK Parti'den Yalova Emniyet Müdürüne Taziye Ziyareti
İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında çok sayıda polis ve sivilin şehit olması nedeniyle AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve parti yöneticileri, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık’ı makamında ziyaret ederek taziyede bulundular. Burada sivillerin de bu mücadelede yer alabileceği mesajını veren AK Parti Öztabak, "Bu hain saldırıyı tüm Türk milleti olarak kınıyoruz. Acımız büyük. Yastayız ama bu terör hadiselerinin kökünü kurutacağız. Sadece polisimiz ve askerimiz değil tüm siviller, yani bütün Türk Milleti olarak terör örgütünün kökünü kazımak için çalışacağız. Hangi mensubiyette olursa olsun terörün karşısına millet olarak tek yürek dikilecek ve bu işin üstesinden geleceğiz. Bu millet bu yapılanların altında kalmayacak. Bu hainleri kendi kanlarında boğacağız. Bu kalleş saldırılara Türk milletinin tahammülü bitti. Nerede nasıl hareket edileceğine işaret edildiğinde de millet olarak herkes gereğini yapacaktır. İnşallah bu saldırı son olur. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. Adeta bir cennette yaşıyoruz. Bu cenneti içimizdeki hainlerle, dış mihrakların yönlendirmesiyle cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkede herkes mutlu ve müreffeh yaşayabilir. Bir tanesinin sonunu 15 Temmuz kalkışması sonrasında getirdik. Bunu Türk milleti tek yürek olup yaptı. PKK’ya da aynısını yapacak. Biz bütün emniyet teşkilatının yanındayız. Onlar vatanı milleti için göğsünü siper ederken biz de yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Allah bir daha böyle bir acıyı bu millete yaşatmasın" dedi.



"Kişisel olarak idamdan yanayım"

İdamın yeniden gelip gelmemesi ile ilgili görüşünün sorulması üzerine ise Öztabak, "Milletin bu konudaki arzusu ortada. Ben de kişisel olarak idamın gelmesinden yanayım. TBMM bunu mutlaka değerlendirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızda zaten onaylamaya hazır olduğunu dile getirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımız dışında silahlı hiç bir gücün olmaması yönünde tüm tedbirlerin alınması lazım. Silah kullanan her mihrakın tasfiye edilmesi lazım. Şiddete kalkışanın cezasının ağır olması lazım. AB uyum yasaları kapsamında da bizi bu yollara ittiler ama geri de döneriz. Bunu Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da milletvekillerimiz de meclise taşıyacaktır diye düşünüyorum. Ülkemizde idam bir kez daha gündeme gelecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.



"Köklerini kurutacağız"

Şehit düşen polislerin çoğunu yakından tanıdığını, bir dönem kendisinin de orada görev yaptığını hatırlatan Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, saldırının sabahında İstanbul’a giderek meslektaşlarının acısını paylaştığını dile getirdi. Bu saldırıların asla Türk devleti ve milletine geri adım attıramayacağına vurgu yapan Fındık, "15 Temmuz’da ne kadar büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Biz emniyet teşkilatı olarak, önleme, koruma ve yakalama görevini üstlendik. Önce terör örgütleri arkasından aklınıza gelen bütün şebekeleri ve suçlularla bir mücadelemiz var. Önümüze çıkan hiç bir şey bizi durduramaz. Bu adi terör örgütünün yaptığı bütün adi eylemler bizi asla durdurmaz daha da güçlendirir. Daha da hırslandırır. Sanıyorlarsa bu millet ve devlet geri çekilecek ve duracak aldanıyorlar. Bizim devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Bizler bu yola şehit olmak için çıktık. Şehitlik bizim için en büyük mertebedir. Hiç bir şey önümüzü kesemeyecek. Sonları gelene, kökleri kuruyana kadar devam edeceğiz. Başarılı olamayacaklar, zaten böyle bir şansları da yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA