Tecde Yolu Girişine Saat Kulesi Yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde yolu girişine Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan yaklaşık 17 metre yüksekliğinde saat kulesi yapılacağı bildirildi.

Tecde Yolu Girişine Saat Kulesi Yapılacak
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fahri Kayahan Bulvarı ile İsmet Paşa Caddesi ve Tecde yolunun kesiştiği kavşakta, kent estetiğine değer katacak, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan yaklaşık 17 metre yüksekliğinde yeni bir saat kulesi yapılacak.

Saat kulesi, küçük ölçüde geometrik parçaların birbirine geçmesi ile elde edilen ve Anadolu'da Selçuklu döneminde gelişmiş kendine özgü bir bezeme tekniğiyle yapılan süsleme sanatlarından kündekariden esinlenerek yapılacak. Saat kulesi ayrıca özel döküm fibro mermer ve işlenmiş çelik sacların altın yaldız titanyum malzeme ile kaplanacak.

Açıklamada, mimarisiyle göğe yükselen Selçuklu yıldızı figürünün hilalle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyeceği saat kulesinin kaidesinin, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazır hale getirildiği ve ileriki günlerde kule kısmının montajına geçileceği belirtildi.

Kaynak: AA