Şehidin Sözlüsünün Son Bakışı Yürekleri Burktu

Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik, son yolculuğuna uğurlanırken, sözlüsünün son bakışı yürekleri burktu. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Şehidin Sözlüsünün Son Bakışı Yürekleri Burktu
Beşiktaş’ta yaşanan bombalı terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı 28 yaşındaki Erdem Özçelik, Başakşehir Şamlar Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törende cenaze namazının kılınmasının ardından şehit için dua edildi ve helallik alındı.

Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ünlü sanatçı Metin Şentürk, çok sayıda emniyet mensubu ile birlikte şehidin ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

2 ay önce göreve başlayan Şehit Komiser Yardımcısının evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Törende ayakta durmakta güçlük çeken Özçelik’in sözlüsü şehidin şapkasını ve yüzüğünü elinden bir an olsun bırakmazken, şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Arkadaşlarının yardımıyla şehidin annesinin yanında oturan şehidin sözlüsünün tabuta ve Erdem Özçelik’in fotoğrafına son bakışı ise yürekleri burktu. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şehidin sözlüsüne ve ailesine baş sağlığı diledi. Şehit Özçelik’in nişanlısına başsağlığı dileyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un bu sırada gözlerinin dolduğu gözlendi.

“HAİNLERİN HEPSİNDEN HESAP SORACAĞIZ, ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMAYACAK”

Cenaze namazı sonrasında kısa bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yüreğimizdeki acı çok büyük hainler tarafından katledilen kardeşlerimizin birer birer definlerini yapıyoruz. Allah milletimizi birlik ve dirlik içerisinde bu hainlerin saldırılarından korusun. İçimiz yanıyor, ciğerimiz acıyor. Ama biz dirlik ve beraberlik içerisinde bu hainlerin hepsinden hesap soracağız. Allah’ın izniyle bu kardeşlerimizin kanları yerde kalmayacaktır bunu herkes böyle bilsin. Bu millet nice badireler atlattı, bunu da atlatacak. Kim gelirse gelsin, arkasından kimler olursa olsun hepsinden hesap soracağız, hepsinin burnundan fitil fitil getireceğiz." şeklinde konuştu

“BU MEMLEKETTEN HAİNLERİ TEMİZLEYECEĞİZ”

Memleketten hainleri temizlemek için çalışacaklarını söyleyen Kurtulmuş, “Bu bayrak hiçbir şekilde yere inmeyecek, bu ezanlar hiçbir şekilde susmayacak. Bu memlekette Müslüman bir millet olarak kıyamete kadar hep beraber yaşayacağız. Düşmanlarımız ne yaparsa yapsın, biz birlik oldukça inşallah bu milletin yolu açıktır. Şehitlerimize can borcumuz var. Erdem kardeşimizin cenaze töreninde bulunduktan sonra burada bulunan veya bulunmayan 79 milyon kardeşimizin hepsinin de Erdem kardeşimize de bir can borcu var. Düne göre daha çok çalışacağız, düne göre çok daha kararlı bir şekilde yürüyeceğiz ve Allah’ın izniyle hem onların kanlarının hesabını soracağız hemde bu memleketi hainlerden temizleyeceğiz” dedi.

Kılınan namaz sonrasında Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik, tören mangasının omzunda cenaze aracına koyularak, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: İHA