Şanlıurfalı Şehitler Ebediyete Uğurlanıyor

İstanbul’da önceki gece yaşanan bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Enes Çiçek ve Mehmet Taş için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terörün birlik ve beraberliğimizi bozamayacağını söyledi.

Şanlıurfalı Şehitler Ebediyete Uğurlanıyor
İstanbul’da önceki gece gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Enes Çiçek ve Mehmet Taş için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Dün gece geç saatte getirildikleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morgundan alınan cenazeler konvoy eşliğinde emniyetin bahçesine getirildi.



Tabutları gören şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu

Omuzlara alınarak törenin yapılacağı alana taşınan Türk bayrağına sarılı tabutları gören şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehitler için düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Bakan Çelik, şehit yakınlarının yanına giderek başsağlığı dileyip ailelere destek olmaya çalıştı. Törene katılan vatandaşlar, teröre lanet ederek “Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” sloganları attı.

Şehit polis memurlarından Enes Çiçek’in annesi Hatice ile babası Bekir ve şehit polis memuru Mehmet Taş’ın annesi İmhan Taş ile babası Salih Taş gözyaşlarına boğuldu.

Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Çok anlamlı bir günde terör bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Kanın, gözyaşının taşeronlarını bir kez daha lanetliyoruz. Bayrak için, vatan için, namus için şehitler verdik. Şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu acılar son olsun diye dua ediyoruz. Bizi vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerindeki kirli hesaplarını gerçekleştirmek için taşeronlar, DEAŞ, PKK, FETÖ iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şanlıurfa’dan seslenmek istiyorum. Burası 79 milyonundur. Şehit kanlarıyla sulanmış yurt hepimizin yurdudur. Bin yıldır birlikteyiz. Birlikteliğimizin bozamazsınız. Can veririz ama bir çakıl alamazsınız. Bu gün ülkenin her tarafında acı var. Hepsinin rengi kırmızı ve beyaz. Bizim derdimiz barış ve kardeşlik. Bunun için yapılması gereken ne varsa attık ve atmaya devam ediyorum ama taşeronlar bu millete huzuru çok görenlerdir. Ey imansızlar, ahlaksızlar, vicdansızlar, Kuran’ı Kerim’in tabiriyle yer yüzünde bozgunculuk çıkaranlar, ey taşeronlar ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş’tan, Viranşehirli Haşim Usta’dan, Suruçlu Enes Çiçek’ten, Siverekli Süleyman Sorkut’tan, ne istediniz 38 gencecik fidandan. Ne istediğinizi 79 milyon biliyor. Allah birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da şehitlere rahmet dileyerek teröre lanet etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise şehitlerin kanının yerde kalmayacağını vurguladı.

İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duanın ardından tören sona erdi. Balıklıgöl’deki Dergah Camisine götürülen Enes Çiçek’in öğle namazının ardından Yeni Mezarlıkta bulunan şehitlikte defnedileceği öğrenilirken, Mehmet Taş’ın ise ikindi namazına müteakiben Bozova ilçesine bağlı Gerdek kırsal Mahallesi’nde kılınacak namazın ardından aynı yerde defnedileceği belirtildi.
Kaynak: İHA