Manisa Emek Platformundan Teröre Tepki

İstanbul’daki terör saldırısına tepkiler artarak devam ederken, Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu üyeleri de düzenledikleri basın açıklaması ile terörü kınadı. Platformun Dönem Sözcüsü Ali Gök, yapılan katliamın geleceğe yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı.

Manisa Emek Platformundan Teröre Tepki
Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu üyeleri ,15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek İstanbul’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Yapılan terör saldırısının tüm yurttaşların geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Platform Dönem Sözcüsü Ali Gök, “İstanbul’da TAK tarafından gerçekleştirilen, düşmanlığı ve ayrımcılığı derinleştiren katliam halka yaşam hakkımıza, sokağımıza, geleceğimize yönelik bir saldırıdır. Görevi başındaki emekçilerin, öğrencilerin, çocukların yani halkımızın düşlerini çalan her saldırı halk düşmanlığıdır. Anneleri, babaları, eşleri, çocukları kahreden bu kanlı saldırının halkta umutsuzluk ve karamsarlık oluşturmayı hedefleyen politikalara hizmet edeceği açıktır” dedi.

“Artık yeter” diyen Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Huzur operasyonlarının huzur getirmediği, OHAL’in halimizi daha da beter hale getirdiği, kaostan en çok bahsedenlerin kaostan beslendiği, her saldırının rejim değişikliğine bahane olarak kullanıldığı bir ortam istemiyoruz. Bu ortamı oluşturanlar hesap vermelidir. 44 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. 166 yurttaşımız yaralanmıştır. Bir insanlık suçu olan bu terör olayını kınıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşların ve polislerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu olarak yitirdiklerimizi bir kez daha andık. Terörü kabul etmediğimizi kamuoyuyla paylaştık.”

Açıklama sırasında platform üyeleri sık sık ‘Teröre teslim olmayacağız’ sloganları attı. Basın açıklaması alkışlarla sona erdi.
Kaynak: İHA