Hatay'daki FETÖ/PDY Soruşturması

Örgütün 'adliye' yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 29 sanık hakkında 15'er yıl hapis cezası talep edildi.

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'adliye' yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, aralarında cezaevi müdürü, infaz koruma memurları, zabıt katipleri ve mübaşirlerin de bulunduğu 29 sanık hakkında 15'er yıl hapis cezası istendi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin 'adliye' yapılanmasına yönelik soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve tanıkların ifadelerinin de bulunduğu 72 sayfalık iddianamede, aralarında cezaevi müdürü, infaz koruma memurları, zabıt katipleri ve mübaşirlerin de bulunduğu 28'i tutuklu, biri hakkında yakalama kararı olan 29 sanık hakkında ''FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 15'er yıl hapis cezası talep edildi.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin 'adliye' yapılanmasında yer alan sanıkların, örgütün iletişim ağı ByLock kullandıkları, terör örgütünün sohbet toplantılarına katıldıkları ve ''himmet'' adı altında para topladıkları, örgüte yakın kişilerin katiplik mülakat sınavlarında kolaylık sağlanarak işe alımlarını sağladıkları iddia edildi.

Müşteki ve tanık ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, örgüt tarafından işe alınan katiplerin ilk maaşlarının yarısını, sonraki maaşlarından da evli olanların yüzde 10'unu, bekarların ise yüzde 15'ini ''himmet'' adı altında örgüte verdiği bilgisi yer aldı.

İddianamede, örgüte yakın gardiyanların cezaevinin en rahat yerlerinde çalıştırıldıkları da ileri sürüldü.

Kaynak: AA