Darbe Komisyonu Heyeti 15 Temmuz Gazisini Ziyaret Etti

Darbe Komisyonu Heyeti 15 Temmuz’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Darbecilerin kurşunuyla yaralanarak gazi olan Adviyye Gül İsmailoğlu’nu ziyaret etti.

Darbe Komisyonu Heyeti 15 Temmuz  Gazisini Ziyaret Etti
Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek ve beraberindeki heyet, 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanarak gazi olan Adviyye Gül İsmailoğlu’nu ziyaret etti. Heyet ziyarette İsmailoğlu’nun 15 Temmuz’da yaşadıklarını dinledi.

“Bizim geri çekilmeyeceğimizi anladıkları zaman tamamen taramaya başladılar”

15 Temmuz Gecesi yaşadıklarını anlatan Gazi Adviyye Gül İsmailoğlu, “Darbe girişimini, Televizyondan öğrendik biz. Öğrenir öğrenmez çıkmak istedik ablamla ben, hemen çıkalım dedik. 20 tane asker vardı. 200-300 insanla birlikteydik ama insanlar daha yeni, yeni geliyordu. Cumhurbaşkanımız daha yeni konuşma yapmıştı. Sonra onların üzerine yürümeye başladık. Ellerimizde bayrak vardı, silahlar yoktu. Asker kışlaya diye bağırıyoruz. İlk başta insanların ayaklarına sıkmaya başladılar. Geri çekilmemizi sağlamak için, sonrasında bizim geri çekilmeyeceğimizi anladıkları zaman tamamen taramaya başladılar. O sırada vurulanlar geriye savruluyordu, yere düşüyordu. Benim yanıma bir yaralı düştü, dizinden vurulmuştu sanırım. Ona bakmak için ayağa kalkarken ben sırtımda hissettim acıyı” dedi.

"Anneme sordum biz orada vurulursak şehit olur muyuz diye"

3 gün yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyleyen İsmailoğlu, bütün süreçleri hatırladığını belirtti.

Adviyye Gül İsmailoğlu,” Plastik mermi olarak düşünüyordum , çıkarken kim olduklarını tam bilmiyorduk, bizim askerimiz diye düşünüyorduk. Bu kadar acımasız olabileceklerini asla tahmin etmiyorduk. G3 mermisi kolumdan girip sırtımdan çıkmış. Yerler kan içindeydi . Doktorlar yarayı görünce burada müdahale edemeyiz , başka hastaneye götürün demiş. Oradan bir vatandaşın aracıyla Vatan Caddesi’ndeki Bezmi Alem Hastanesine gittik. Hastanenin bütün girişleri kapalıydı. Tedavi olmamıza engel olmak için kapatmışlardı. Ambulans yoktu, çünkü çıkmalarına izin vermiyorlardı. Sonra biz mucizevi bir şekilde içeriye girdik. Çıkarken anneme sordum biz orada vurulursak şehit olur muyuz diye annem de biz oraya vatanımızı korumaya gidiyoruz vurulursak şehit oluruz diye konuştu.

Kaynak: İHA