Bursa'daki PTT Şubesi Soygunu

Birlik HaberSen Bursa Şubesi Başkanı Uğur: 'Şubelerimiz birleştirilerek güvenli noktalara taşınmalı ve güvenlik görevlisi konulmalı'.

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabri Uğur, PTT şubelerinin birleştirilerek güvenli noktalara taşınması gerektiğini söyledi.

Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri, Yıldırım ilçesindeki PTT şubesinde gerçekleştirilen silahlı soyguna tepki gösterdi.

PTT heykel binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabri Uğur, hafta içinde Emirsultan Şubesi'nde silahlı bir soygun gerçekleştirildiğini, olayda 7 aylık hamile olan PTT çalışanının darbedildiğini hatırlattı.

Bu olayın kentte gerçekleştirilen ilk soygun olmadığına dikkati çeken Uğur, ısrarlı talepleri sonucunda kış mesaisinde PTT şubelerinin saat 16.30'da kapatılmasına karşın şubelerdeki güvenlik sorunun devam ettiğini ileri sürdü.

Uğur, şöyle konuştu:

'Her zaman yazılı ve sözlü olarak gündeme getirdiğimiz şube sayısının çok olması ile birlikte, her yerde PTT şubesinin olması bu sorunu daha da kritik hale getirmektedir. Muhtarlar şube açmayı yarış haline getirmiştir. Kimse düşünmüyor bu açılan yerler uygun mu güvenli mi ana cadde ve yol üzerinde ulaşımı kolay mı personel var mı? Bunlar dikkate alındığında rastgele açılan bu şube yapısı soygunları beraberinde getirmektedir. Personel yetersizliğinden dolayı şubelerimizin birçoğu hala tek personelle çalışmaktadır.'

Uğur, şubelerin güvenlik açısından korunaklı hale getirilmesini istediklerini belirterek, 'Şubelerimiz birleştirilerek güvenli noktalara taşınmalı ve güvenlik görevlisi konulmalı, tek personelle çalışan şubemiz olmamalıdır. Şubelerimiz can ve mal güvenliğine karşı korunaklı ve güvenli hale getirilmelidir. Bizler iş yerimizde tedirgin olarak çalışmak istemiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker de sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara karşı uygulanacak cezaların tüm kurumlar için geçerli olmasını istediklerini belirtti.
Kaynak: AA