Yolsuzlukla Mücadelede Tunus-Alman İşbirliği

İki ülke, yolsuzlukla mücadelede işbirliği anlaşması imzaladı.

Tunus'ta Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Heyeti'nin (İNLUCC) Alman İşbirliği Kurumu (GİZ) ile yolsuzlukla mücadele için ortak işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

İNLUCC tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki evreden oluşan ortak işbirliği çalışmasının ilkinde yolsuzluktan korunma ve olgun yönetişim konularında Almanya'nın destek vereceği kaydedildi.

Açıklamada, yürütülecek çalışmaların içinde bilinçlendirme kampanyalarıyla birlikte yerel ve bölgelerdeki aktivistlerin faydalanmasının hedeflendiği eğitim atölyelerinin yanında araştırmacı gazetecilik konusunda eğitim kursları verileceği vurgulandı.

Ortak işbirliğinin ikinci aşamasında İNLUCC ile ortak hazırlanacak bir program çerçevesinde İNLUCC'nin bölgelerdeki varlığının güçlendirilmesi, kurumda çalışan kadroların yeterliliklerinin desteklenmesi, yolsuzluğa karşı farkındalık yaratma ve bilinçlendirme kampanyalarının sürdürülmesiyle olgun yönetişim mekanizmalarının desteklenmesi çalışmaları yapılacak.

İşbirliği için gerekli finansmanın, anlaşma gereği Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

Ocak 2017'de başlayacak söz konusu işbirliği çalışmalarının Aralık 2019'a kadar süreceği kaydedildi.

Tunus'ta 14 Ocak Devrimi ile başlayan yolsuzluk ve rüşvetle mücadele çalışmaları, Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Heyeti (İNLUCC) adıyla 2014 Anayasası'nda güçlü ve yasal bir zemine oturtuldu.

Kaynak: AA