Sokakta Hasta Halde Bulunan Köpek Yeni Yuvasına Kavuştu

İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkililerince yaklaşık 1 ay önce sokakta hasta ve terk edilmiş halde bulunan Tarçın isimli köpek, yeni yuvasına kavuştu.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin yapıldığı İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi, bir sahipsiz hayvanın daha sıcak yuvasına kavuşmasını sağladı.

Barınak yetkilileri tarafından yaklaşık 1 ay önce sokakta bulunarak koruma altına alınan ve barınak personelinin sevgi ve ilgisiyle hayata tutunan Tarçın, 13 yaşındaki Emir ve annesi Eda Mertsöz tarafından sahiplenildi.

Hayvan satın almak yerine sahiplenerek tüm ailelere örnek olacak bir davranış sergileyen Emir ve annesi Eda Mertsöz, yeni can dostları Tarçın'ın evlerine gelmesiyle birlikte keyifli bir süreç yaşadıklarını belirtti.

İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi yetkilileri de insanların pet shoplardan hayvan satın aldıklarını ancak bir müddet sonra bakımı zor gelerek sokağa bıraktıklarını ifade etti.

Pet shoplar yerine barınaklardan hayvan sahiplenilmesinin çok daha doğru olduğuna vurgu yapan yetkililer, hayvan sahiplenmek isteyen herkesi İçel Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA