Rektör Prof. Dr. Gür Açıklaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından düzenlenen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Gür Açıklaması
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Gür, Gaziantep Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi olması yolunda Avrupa Kredi Transfer Sistemi’nin çok önemli olduğunu vurguladı. Üniversitelerin kendi üretimleri içerisinde aynı zamanda dünyaya açılan bir kapıları olduğunu belirten Prof. Dr. Gür, “Dünyaya açılan kapılarında da akreditasyonlar, puanlamalar ve indekslerde belli bir yer alması için gerekli kurallar var. İki şeye karar vereceğiz. Ya küçük olacağız. Kendi yağımızda kavrulacağız. Veya hayallerimizin ölçüsünde büyük hedefler koyacağız ve dünya üniversitesi olacağız. Biz dünya üniversitesi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi’nin 3 bin 700 öğrenciyle Türkiye’de en fazla yabancı öğrencisi olan üniversitelerin arasında olduğunu aktaran Prof. Dr. Gür, “Bu aşamaya gelmek kolay olmadı. Ama, YÖK başta olmak üzere kalite kurulu, akreditasyon kurulu artık indekslerde belli bir puanlamaya tabii tutarak üniversiteleri denetliyor. Bu denetleme içerisinde en fazla puan getiren başlıklardan birisi uluslararası öğrenci sayısı ve uluslararası öğrencilerin çeşitliliği” dedi.

Gür, YÖK’ün rastgele öğrenci alımı olmaması ve dışarıdan gelen öğrenci kalitesini artırmak için AKTS’yi zorunlu kıldığını ifade etti.

ABD merkezli US. News’in dünyanın 20 binin üzerinde üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, Gaziantep Üniversitesi’nin ilk bin üniversite arasına girdiğini belirten Prof. Dr. Gür, bu başarıda uluslararası öğrencilerin, projelerin ve en önemlisi de coğrafyamızda üretilen bazı raporlandırmaların büyük payı olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin ilk 500 arasına girmek olduğunu sözlerine ekledi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Erasmus Bölüm Koordinatörleri ve çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda, Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarından Ebru Göktekin ve Şeyho Bozkuş Erasmus+ ve AKTS sunumu yaptı.
Kaynak: İHA