Polatlı'da 'Mucizenin Doğumu' Semineri

Polatlı Kent Konseyi'nce, engelli bireyler ve ailelerinin motivasyonunu artırmak, vatandaşları daha bilinçli hale getirmek hedefiyle düzenlenen seminerin konuğu, engelli çocuk sahibi Aile Dizim Terapisti Uzun, tecrübelerini paylaştı Uzun: 'Engelli aileleri, zihinlerindeki engelleri kaldırarak, kendilerinin ve çocuklarının hayatlarını, küçük birer dokunuşla mucizeye dönüşebilirler.'

Aile Dizim Terapisti Saba Deniz Uzun, 'Engelli aileleri, zihinlerindeki engelleri kaldırarak, kendilerinin ve çocuklarının hayatlarını, küçük birer dokunuşla mucizeye dönüşebilirler.' dedi.

Polatlı Kent Konseyi'nce, vatandaşları daha bilinçli hale getirmek hedefiyle düzenlediği seminerin, Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezinde 'Mucize Doğum' başlığındaki yapılan son toplantısındaki konuğu engelli çocuk sahibi Aile Dizim Terapisti Uzun oldu.

Uzun, oğlu Çağatay'ın doğum sırasında yaşanan bazı problemler nedeniyle beynindeki hasar sonucu engelli olduğunu bildirerek, sonrasındaki süreçte yaşadıklarını anlattı.

Tecrübelerini dinleyenlere aktaran Uzun, sevgi, ilgi, dua ve azimle engelli çocukların iyileşmesinde, hayata bağlanmasında büyük ilerlemeler kaydedildiğini aktararak, engelli çocukların ailelere Allah tarafından verilmiş lütuf olduğunu söyledi.

Uzun, 'Mucizenin doğumunun seminerini veriyoruz. Çocuğum şimdi 5 yaşında ve çok güzel gelişmeleri var. Engelli aileleri, zihinlerindeki engelleri kaldırarak kendilerinin ve çocuklarının hayatlarını, küçük birer dokunuşla mucizeye dönüşebilir. Bunu anlatmaya çalıştık.' diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Tekin Çelik de vatandaşların daha bilinçli hale gelmeleri hedefiyle Kültür Müdürlüğüyle etkinlikler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda engelli birey ve yakınlarının motivasyonunu artırmaya yönelik bu semineri gerçekleştirdiklerini aktardı.

Tekin, 'Doğum anında aldığı travmayla engelli hale gelen Çağatay bebeği, sevgisi ve azimli mücadeleler sonrası mucizeler yaratan anne Saba Deniz Uzun’dan dinledik. Azim ve inancın neler yaratabileceğini Saba hanım ve oğlu Çağatay’da gördük. Hepimizin bu seminerden çıkartacağı önemli dersler var.’’ dedi.

Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Hayat Merkezi Psikoloğu Batuhan Efe de Polatlı'daki engelli aile ve yakınlarına yönelik verilen hizmetler hakkında bilgi aktardı.

Semineri, Belediye Meclisi üyeleri, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda engelli vatandaş ile yakını izledi.
Kaynak: AA