'Bursa Fotofest'

'Kent Diyalogları' temasıyla yapılan 6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında, İngiliz fotoğraf sanatçısı Georgiou konuşma yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle 'Kent Diyalogları' temasıyla yapılan 6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali, İngiliz fotoğraf sanatçısı George Georgiou'yu konuk etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Georgiou, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, 'şehirler' ve 'insan ilişkileri' üzerine yaptığı çalışmaları fotoğrafseverlerle paylaştı.

Kosova ve Sırbistan hattı ile Türkiye, Londra, Ukrayna ve Amerika'da yaptığı seyahatlerde insanlarla yakın ilişkiler kurarak fotoğraf çektiğini belirten Georgiou, siyah-beyaz fotoğrafçısı olarak anıldığını, renkli fotoğrafı birkaç çalışmasında tercih ettiğini kaydetti.

Georgiou, Türkiye'de uzun süre yaşadığını, ilk seneler insanlarla diyalog kurarak farklı şehir ve bölgeleri gezdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Çektiğim fotoğraflardan oluşan bir kitap da hazırladım. Farklı ülkelerde yaşayan birçok Türk, yanıma gelerek çalışmalar hakkında benimle konuştu. Türkiye'de insanlarla diyalog kurarak, yakın ilişkiler geliştirerek fotoğraf çekmek istedim. Bu, projemin bir parçasıydı. Türkiye'ye öngörüsüz gelmiştim. Nasıl bir çalışma yapacağımı bilmiyordum. İstanbul'da insanların, otobüslerin hareketliliğini gözlemledim. Burada insanlar sokakta, otobüste, tramvayda bir arada durmayı, çok yakın yaşamayı, gezmeyi seviyor ve normal karşılıyor. İstanbul, çok hareketli bir şehir.'

Londra'ya döndükten sonra yaptığı belgesel çalışmasını da katılımcılarla paylaşan Georgiou, halen üzerinde çalıştığı Amerika toplumunu gözlemleme üzerine yürüttüğü projesini de anlattı.

Konuşmanın ardından Festival Danışma Kurulu Üyesi Hasan Şenyüksel, fotoğraf sanatçısı George Georgiou'ya günün anısına plaket takdim etti.
Kaynak: AA