BEM-BİR-SEN'den 'Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü' Kampanyası

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ve zabıta teşkilatı, İstanbul’da seyyar satıcı ile zabıta arasında yaşanan arbede sonrası karalama kampanyası başlatıldığını söyleyerek basın açıklaması düzenlendi.

BEM-BİR-SEN'den 'Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü' Kampanyası
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Balat’ta bir seyyar satıcı ile yaşanan arbedenin kamuoyunda farklı algıyla bir yere çekilmeye çalışılmasının 190 yıllık zabıta teşkilatını üzüntü ve endişeye sevk ettiğini söyleyen BEM-BİR-SEN Kayseri Şube Başkanı Mehmet Karakaş; konunun duyurulması ve farkındalık oluşturulması, önyargıların bertaraf edilmesi, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekilmesi amacıyla ‘Kötü karakter değil zabıtayız - Bir dünya zabıta gönüllüsü’ adı altında kampanya başlattıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Karakaş, “Kent ve beldelerin düzenini ve halkın sağlığını korumaya ilişkin belediye yönetimi tarafından verilen kararları yürütmeye çalışan, düzeni ve halkının sağlığını koruma yönünde emek veren zabıta teşkilatımız özellikle son günlerde yoğun bir karalama kampanyası ile karşı karşıyadır. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Balat’ta bir seyyar satıcı ile yaşanan arbedenin kamuoyunda farklı algıyla bir yerlere çekilmeye çalışılması, 190 yıllık zabıta teşkilatımızı gerçekten de isyan noktasına getirmiştir. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası ve tüm zabıta teşkilatları önyargıları bertaraf etmek, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekmek amacıyla vatandaşları zabıtalarla birlikte ‘Kötü karakter değil zabıtayız-Bir dünya zabıta günü’ adı altında Türkiye genelinde bugünden itibaren 16 Kasım tarihine kadar 1 hafta boyunca 1 saatliğine çalışmaya davet etmektedir. Bu eylemle zabıtanın hizmet verdiği halk nazarında sürekli terör estiren, çarşı esnafını ve seyyar satıcıları korkutan, gecekondu yıkımlarında vatandaşlarla kavga eden, siyasi bir örgütün kamu görevlisi olarak teşkilatı rencide eden algıyı ortadan kaldırmayı ve bu mesleğin zorluklarına dikkat çekmek istiyoruz. Şu bilinmelidir ki, kentsel yaşam kalitesinin sağlanmasında olmazsa olmaz bir unsur olan ve kamu düzeninin sağlanması görevini yerine getiren zabıta çalışanlarının yaşadıkları sorunların bir kısmı yasa ve yönetmeliklerden, bir nedeni de her yerelin kendine özgü koşullarından ve belediyelerin özel uygulamalarından kaynaklandığı bir gerçektir. Aslında üniformalı özel kolluk gücü olmasına karşılık, zabıtanın toplumsal kabulü ve saygınlığı zayıf kalmaktadır. Zaman zaman tehdit telefonları alan, çoğu davalık olan zabıtalar ne yazık ki, şiddetin de mağduru konumundadır. Zabıta teşkilatı ne bir şiddetin, ne de bir kavganın tarafıdır. Sorunların bu yolla çözülmesinin karşısındadır. Bu sebeple halkımızla birlikte 1 hafta boyunca 24 saat değil 1 saatliğine kavga için değil, huzur ve refah için gönüllü zabıta kampanyamızla sesimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasına zabıta memurları da ellerindeki Türk Bayraklarıyla destek verdi.
Kaynak: İHA