Başkan Kafaoğlu Açıklaması '15 Temmuz Ruhunu Yaşatacağız'

Muhtarlarla bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçede yapımına başlanan anıt ile 15 Temmuz darbe şehitlerinin ruhunu yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Kafaoğlu Açıklaması '15 Temmuz Ruhunu Yaşatacağız'
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, muhtarlarla fikir-alışverişinde bulundu. Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Zeki Çabuk, Osman Zeki Şahin, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kafaoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte belediyenin çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Milletin tanklara göğsünü siper ettiğini, muhtarların da demokrasi nöbetlerinde her akşam yer aldığını kaydeden Kafaoğlu, "Yürekler toplu vurdu ve sineleri sindiremediler. 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Gelecek nesillere 15 Temmuz’u doğru aktaracağız. Bu yıl eğitim-öğretim de 15 Temmuz Demokrasi Günü olarak kutlandı. Belediye olarak biz de 2. Gündoğan Mahallesi’ndeki büyük parkın ismini 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirdik. Ayrıca Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı inşaatına başladık. Anıtta büyük hilal ve yıldız, bunun arkasında 15 adet Türk bayrağı dalgalanacak. Darbenin ilk kurşununu atan Ömer Halisdemir’i de bu anıtla unutmayacağız. Anıtta Ömer Halis Demir’in resmi ve 241 şehidin isimleri olacak. Cenabı Allah bir daha ülkemizi bu tür olaylarla karşılaştırmasın. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Zaman zaman Çanakkale ruhu kayboldu mu diye konuşulurdu. Çanakkale’de bu millet 7 düvele karşı Çanakkale’yi geçilmez yapmıştı o ruhu 15 Temmuz’da yine dimdik ayakta gördük. Çanakkale deyince akla Havran’lı Seyit Onbaşı geliyor. Balıkesir kritik zamanlarda isminden söz ettirecek insanlar çıkarmış ve kritik toplantılar yapmış. Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmadan önce Alaca Mecsit’te 41 bayrak adam silahlı mücadeleye karar vermiş. Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri. Balıkesir birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA