AK Parti Ve CHP'li Başkanlardan 10 Kasım Mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

AK Parti Ve CHP'li Başkanlardan 10 Kasım Mesajı
10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle siyasi parti il başkanları mesaj yayınladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Atatürk bir milletin uyanış ve varoluşunun mimarıydı" derken, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise “Değerlerimize karşı yapılacak saldırılara nereden gelirse gelsin canımız pahasına karşı duracağımıza bir kez daha söz veriyoruz" dedi.

“Bir milletin uyanışının mimarı”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican mesajında, "Ömrünü, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve vatanını kurtarıp yeni ve çağdaş bir ülkenin tesisi için adamış bir öndere sahibiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin uyanışının mimarıdır. Cumhuriyetin ve onu ayakta tutacak düşüncelerin, uygulamaların mimarı, öncüsüdür. Onu ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Ancak anmanın ötesinde anlıyor ve mücadelesini örnek kabul ediyoruz. Öyle ki; bir milletin iradesi ile nelerin başarılabileceğini, birliği ve dirliği için nelerin gerektiğini hem kurtuluş mücadelesi yıllarında hem de cumhuriyeti kurduktan sonra defaten belirtmiş olan Atatürk; her daim ihtiyacımız olan değerlerin altını çizerek, yol göstermiş bir devlet adamıdır” ifadelerini kullandı.

“İhanete ve teröre geçit yok”

Delican mesajında şunları kaydetti: "Atatürk, iyi bir asker ve başkomutan olmanın ötesinde; vatanını seven, Türk milletinin bir ferdi olmaktan onur duyan bir şahsiyet ve o milletin geleceğini, devletin bekasını ilmek ilmek örmeyi başarmış akil bir devlet adamı, bir strateji dehasıydı. Atalarımızla birlikte bizlere bıraktıkları en büyük miras, güçlü ve bağımsız bir ülke olmanın formülüdür. Biz, bu mirasa sıkı sıkıya bağlı bir nesil olarak taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Hamdolsun ki; vatan topraklarının bir karışını korumak, cumhuriyet ve demokrasimizi tehdit eden düşmana karşı yekvücut olmak, bayrağımızı gönderden indirecek kirli, kanlı ellere karşı direnmek becerimiz, damarlarımızdaki kandandır. Milli iradenin çelik kadar sağlam olduğu bir yerde de ihanete, teröre geçit yoktur."

"Yıkılmaz bir cumhuriyet kurmuştur"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, “Bir lider düşünün ki, ebediyete intikal edişinden 78 yıl sonra bile bırakın Türkiye’yi yeryüzünde hayatta olan tüm liderlerden daha çok sevilsin, daha çok özlensin ve ona olan bağlılık her yıl daha da artsın. İşte o liderin adı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Herkesin ‘ülke elden gitti, artık bir sömürge ülkesi olacağız’ dediği anda o, müthiş öngörüsü, eşsiz askeri zekası ve tarifsiz vatan sevgisiyle, dünya tarihinin gördüğü en büyük bağımsızlık mücadelesini başlatmış ve işgal edilmiş, tüm kaynakları ele geçirilmiş ’hasta adam’ olarak nitelendirilen bitik bir Osmanlı’dan güçlü ve yıkılmaz bir cumhuriyet kurmuştur" dedi.

"Bizi uyarmıştı"

Güven, şöyle devam etti: "Bizler ve her zaman diliminde Atatürk’ü seven, anlayan, onun yolundan dönmeyen Atatürkçüler, cumhuriyete yapılan saldırılarda ve Atatürk’e yapılan saygısızlıklarda hep sesimizi yükselttik. Çünkü bu saldırıların geleceğini, gaflet ve ihanet içinde bulunanlar olacağını Atamız bize çok öncelerden söylemiş ve uyarmıştı. Atamıza verdiğimiz sözü hiç unutmadan, onun bize en büyük emaneti olan cumhuriyetimizi, parlamenter sistemimizi ve devrimlerini canımız pahasına koruyacağımıza, tüm bu değerlerimize karşı yapılacak saldırılara nereden gelirse gelsin canımız pahasına karşı duracağımıza bir kez daha söz veriyoruz."
Kaynak: İHA