Yaşları Küçük, Bilim Aşkları Büyük

Anaokul öğrencileri Esenler Bilim Parkı’nda bilimle tanıştı.

Yaşları Küçük, Bilim Aşkları Büyük
Türkiye’nin ilk bilim parkı unvanını taşıyan ve ortaöğretim düzeyinde yaptığı bilimsel çalışmalarla prestij kazanan Esenler Bilim Parkı, Esenler’deki ve çevre ilçelerdeki okullardan gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Başakşehir TOKİ Nasreddin Hoca Anaokulu 4 yaş grubu, Bilim Parkı’nı ziyaret ederek birbirinden eğitici ve eğlenceli bilimsel çalışmalar yaptı. Bilim Parkı’ndaki birbirinden eğlenceli bilimsel aletlerle tanışan minikler, daha sonra Fizik ve Kimya Laboratuvarı’nda birbirinden eğlenceli ve öğretici deneyler yapma fırsatı buldu.

Çeşit çeşit deneyler yaptılar

Deneyler karşısında yaşlarından büyük bir performans gösteren anaokulu öğrencileri, büyüteç ve mikroskopla incelediği maddeleri yakından tanıdı. Minikler, "Kimyacının Kibriti", "Renkli Kar Yapımı", "Yanardağ Deneyi", "Fildişi Macunu", "Süt-Deterjan İlişkisi" gibi şaşırtıcı deneylerle dopdolu 2 saat geçirdi.

TOKİ Nasreddin Hoca Anaokulu öğrencileri Bilim Parkı’nda çok eğlendiklerini ve en kısa zamanda Bilim Parkı’na yeniden gelmek istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA