TBMM Genel Kurulu Toplandı

HDP'li milletvekilleri Genel Kurula katılmadı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurula, HDP'li milletvekilleri katılmadı.

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti'nin Çözüm Süreci'ndeki politikalarını eleştirdi.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da sağlık çalışanlarının sorunlarını içeren gündem dışı konuşmasında, sağlık çalışanlarının toplumdaki saygınlığının yok edildiğini öne sürdü.

Sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının kabul edilemeyecek kadar az olduğunu, emekli hekimlerin yüzde 80'inin yoksulluk sınırında maaş aldığını iddia eden Yurdakul, MHP olarak sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeyi öngören kanun teklifini Meclise sunduklarını bildirdi.

MHP iktidarında sağlıkçıların her 4 yılına 1 yıl yıpranma hakkının verileceğini ifade eden Yurdakul, atanamayan sağlık çalışanlarının sorunlarının da biran önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, şehirlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, geçmişten geleceğe köprü kurmanın önemine değindi.

Medeniyetlerin yükselişi ve düşüşünün şehirlerin kaderleriyle alakalı olduğunu ifade eden Boyraz, AK Parti iktidarının medeniyet miraslarının restorasyonuna özel önem verdiğini kaydetti.

Gündem dışı konuşmaların ardından, Meclis Başkanvekili Aydın, bazı milletvekillerine yerlerinden 1'er dakika süreyle söz verdi.

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, kendisine verilen 1 dakikalık süreyi 'AKP Hükümeti, ülkemizi içeride ve dışarıda savaşa sürüklüyor.' ifadesini 9 kez tekrarlayarak kullandı. Atıcı'nın aynı ifadeyi tekrarlaması üzerine TBMM Başkanvekili Aydın, 'Evet, sistemde bir problem yoktu. Takıldı mı diye baktım.' diyerek güldü.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine bir firma tarafından inşaat yapılmaya başlandığını belirterek, 'Burada kentten, şehircilik anlayışından, bilimden, insandan bahsetmek mümkün müdür? Şu anda, öğrencilerin oynadığı bahçede bir firma, Hükümete yakın, yandaş bir firma inşaat yapmaya başladı. Okul bahçelerini başkalarına peşkeş çekemezsiniz. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin üzerinden elinizi çekiniz.' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılması operasyonunun başladığını anımsatarak, Türkiye'nin 'Operasyonu birlikte yapalım' çağrısının ABD tarafından karşılıksız bırakıldığını savundu.

ABD'nin bölgedeki terör örgütlerine son teknolojiye sahip silahlar verdiğinin basında yer aldığını ifade eden Akçay, operasyon sonrasında bu silahların kimde kalacağının merak edildiğini anlattı.

Suriye'de DEAŞ'tan temizlenen bölgelerin terör örgütü PYD'ye bırakıldığı, bölgede etnik temizlik yapıldığı iddialarının gündeme geldiğini vurgulayan Akçay, Irak'ta da DEAŞ'tan kurtarılan yerlere terör örgütü PKK'nın, Peşmerge güçlerinin yerleştirildiğini bildirdi.

MHP'li Akçay, 'Hükümetin Peşmerge üzerinden kurduğu Irak politikası çökmektedir. Enkazın altında da Türkmenler kalmaktadır.' dedi.

CHP'li Yedekci'nin iddiaları üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da sözü edilen okulun Bulgar Vakfı'na ait bir okul olduğunu ve azınlık mallarının iadesine ilişkin karardan sonra vakıf yönetiminin, kendilerine ait 59 dönüm arazinin 17 dönümünü Milli Eğitim Bakanlığına hibe ettiğini, kalan arazi üzerinde de vakfın kendi işlerini yaptığını aktardı.

Bostancı, arazi üzerindeki yapılan işlerin devletle ya da AK Parti ile ilişkisi bulunmadığını kaydetti.

Kaynak: AA