Mersin'de Japon Bir Müdür

İçel'de özel bir üniversitede oluşturulan AlevilikBektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müdürlüğüne Japon akademisyen Wakamatsu getirildi.

İçel'de özel bir üniversitede kurulan Alevilik-Bektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müdürlüğüne Japon akademisyen Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu getirildi.

Daha önce önce Munzur Üniversitesi'nde sosyoloji ve Hitit Üniversitesi'nde antropoloji alanında çalışan Wakamatsu, Toros Üniversitesi bünyesinde kurulan merkezde çalışmalar gerçekleştirecek.

Wakamatsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulan Alevilik-Bektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde saha çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Merkezde müdür, müdür yardımcısı, 3 yönetim kurulu üyesi ile18 danışmanın yer aldığını aktaran Wakamatsu, 'Ayrıca 6 kişi de konuyla ilgili dışarıda çalışan akademisyen üyelerimiz var. İçel'de bulunan Alevi derneklerinden temsilci aldık. Bu şekilde başladık. 1 ay sonra toplantımızı yapıp vizyonumuzu, misyonumuzu ve amacımızı belirleyeceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA