Cıbıltepe Kayak Merkezi Asfalta Kavuşuyor

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin yolları sıcak asfalt oluyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi Asfalta Kavuşuyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Sarıkamış Belediyesi tarafından yaptırılan sıcak asfalt çalışmaları havaların sıcak ve güneşli olmasından dolayı hız kesmeden devam ediyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve beraberinde belediye meclis üyeleri Feramuz Gündüz, İsmail Polat, Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, Zabıta Amiri Ali Yıldırım, çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Toksoy, Sarıkamış’ın gerek ilçe merkezi gerekse kayak tesisleri bölgesinin gelişmesi ve güzelleşmesi için bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Toksoy, kayak merkezinin yapılan yatırımla yerli ve yabancı turistlere hizmet edecek modern yapıya kavuşacağını söyledi.



Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Sarıkamış her tarafında yol, su kanalizasyon ve çevre düzenlemesi gibi yapılan çalışmalarla son iki yılda adeta şantiyeye döndü. Özellikle Cıbıltepe Kayak Merkezimizi ülkemiz ve bölgemiz açısından çok önemsediğimiz için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu sene kar yağana kadar çalışmalarımızı kayak merkezimizde yoğunlaştırdık” dedi.

Başkan Toksoy, “Oteller ve telesiyej bölgesindeki servis yollarını sıcak asfaltla kaplıyoruz. Tabi bu çalışmalarda her zaman desteklerini eksik etmeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a şükran borçluyuz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, ayrıca Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, Kars Valimiz Rahmi Doğan ve Sarıkamış Kaymakamımız Yusuf İzzet Karaman’a ve yüklenici firma ile belediye personelimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bizim tek amacımız var oda şehitler diyarı turizm cenneti olan ilçemizi Türkiye’nin ve Kafkasların gözde yeri haline getirmek” diye konuştu.

Sarıkamış’ta etkili olan güneşli ve sıcak hava belediye çalışmalarını olumlu etkiledi. Başkan Toksoy, kara yağana kadar çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çekti.
Kaynak: İHA