'Bay Bruskino'nun Ankara Prömiyeri Yapıldı

Rossini'nin henüz 21 yaşındayken bestelediği 'Il Signor Bruschino' operası sanatseverlerle buluştu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Gioacchino Rossini'nin tek perdelik 'Il Signor Bruschino' (Bay Bruskino) operasını Leyla Gencer Sahnesi'nde sanatseverlere sundu.

Dünya prömiyeri 1813'te Venedik'teki San Moise Tiyatrosu'nda gerçekleşen, Türkiye'de ise 1990'lı yıllarda sahnelenen tek perdelik operanın Ankara prömiyeri yapıldı.

Gioacchino Rossini'nin henüz 21 yaşındayken bestelediği 'Bay Bruskino'nun librettosu, Venedikli şair Giuseppe Maria Foppa tarafından Alissan de Chazet'nin 'Le fils par hasard' (Tesadüfi Oğul) adlı oyunundan esinlenerek yazıldı.

Yanlış anlaşılmalar, karışan kimlikler, aile kavgaları, peşinden koşulan genç kızlar ve sonunda herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkması ile kaçınılmaz mutlu sona ulaşan klasik bir komedi olan eser, insani zaafları anlatıyor.

- Orkestra şefliğini Cedrone ve Ülgen yaptı

Orkestra şefliğini Alessandro Cedrone ve Aytuğ Ülgen'in, rejisörlüğünü Aydın Buğra Güven'in yaptığı eserde, dekorlar Özgür Usta, kostümler ise Gazal Erten tarafından hazırlandı.

Başlıca rollerde ise Cem Beran Sertkaya, Esra Çetiner, Aslı Kıyıcı, Kamil Kaplan, Çağdaş Koçak, Yağmur Bayrakdarlar, Emre Akkuş, Burak Pektaş, Mahir Kat, Çağdaş Koçak, Gürhan Gürgen, Emre Uluocak, Ece Aslı İşcan ve Begüm Mengü sahne aldı.
Kaynak: AA