Avrupa Bölgeler Meclisi 2016 Sonbahar Genel Toplantısı

Sürdürülebilir Hareketlilik: Yepyeni Bir Dünya temasıyla belediyelerin ulaşım konusunda birikimlerini paylaştığı 'Avrupa Bölgeler Meclisi 2016 Sonbahar Genel Toplantısı' İzmir'de başladı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: '2020 yılına kadar sera gazı salınımının yüzde 20 azaltma hedeflerinin arkasındayız'.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2020 yılına kadar sera gazı salımının yüzde 20 azaltılması hedefinin arkasında olduklarını bildirdi.

'Sürdürülebilir Hareketlilik: Yepyeni Bir Dünya' ana temasıyla belediyelerin ulaşım konusunda birikimlerini paylaşması amacıyla düzenlenen ve 35 ülkeden temsilcilerin katıldığı 'Avrupa Bölgeler Meclisi 2016 Sonbahar Genel Toplantısı', İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde başladı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşım konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ulaşımda fosil yakıt tüketimini en aza indirmek için raylı sistem yatırımalarına önem verdiklerine vurgu yapan Kocaoğlu, 'İzmir'in iki yakasında tramvay hattını ulaşıma dahil etmek için çalışıyoruz. Avrupa'nın en büyük elektrikli otobüs filosunu İzmir'de hayata geçireceğiz. 2020 yılına kadar sera gazı salınımının yüzde 20 azaltma hedeflerinin arkasındayız. Yüzülebilir Körfez konusunda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.' diye konuştu.

Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Hande Özsan Bozatlı, organizasyonun İzmir ev sahipliği nedeniyle Kocaoğlu'na teşekkür ederek, şunları söyledi:

'Değişen Avrupa'ya göre bizler de kendilerimizi yeniden şekillendiriyoruz. İlklim değişikliği ile ilgili karşılaşılan sorunları çözmek için mutlaka kamu görevlilerine önemli görevler düşüyor. Mutlaka bütüncül bir yaklaşıma sahip olunması lazım. Çevresel sorunlar ve sürdürülebilir politikalar Avrupa Bölgesel Meclisinin en önemli görevlerin arasında. Bu iki gün boyunca ulaşım başta olmak üzere önemli konuları masaya yatıracağız.'

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de Türkiye'nin yıllardır AB üyesi olmaya çalıştığını hatırlatarak, 'Avrupa Birliğinin kapısında bekliyor olsak da bizler kendimizi Avrupalı sayıyoruz.' dedi.

Dünyanın bütün insanlığın olduğunu, bu nedenle Avrupa'nın reform sonrası gerçekleştirdiği düşünce değişikliğini ve evrensel değerleri referans aldıklarını söyleyen Yiğit, 'Avrupa Bölgesel Meclisinin tüzüğünde yer alan amaç ve standartlara uygun Türkiye'de en uygun kent İzmir'dir.' diye konuştu.

İki gün sürecek toplantıda katılımcılar, ulaşım planları ve çevreye etkisi, sera gazı salınımının daha aza indirilmesi konularında sunumlar gerçekleştirecek.

Kaynak: AA