4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne Doğru

Festival kapsamında 1018 Kasım arasında düzenlenecek panel, söyleşi ve atölye çalışmasına, The Marmara Pera ev sahipliği yapacak.

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında 10-18 Kasım arasında birçok panel, söyleşi ve atölye çalışması etkinliği sinemaseverlerle buluşturulacak.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festivalin panel, söyleşi ve atölye çalışması etkinlikleri, The Marmara Pera'da gerçekleşecek.

Festival kapsamında Bülent Turgut'ün moderatörlüğünde 13 Kasım'da düzenlenecek 'Senaryonuzu Neden Kabul Etmedik?' panelinde, Halid Şimşek, Timur Savcı, Zümrüt Arol Bekçe, Mehmet Demirhan ve Özgür Şeyben konuşacak.

Sinema yazarı İhsan Kabil'in moderatörlüğünde 14 Kasım'da gerçekleştirilecek 'Darbeler ve Türk Sineması' panelinde, yönetmen İsmail Güneş, Meltem İşler ve Veli Boztepe, darbeleri işleyen filmleri anlatacak.

Paul Cowan, Josef Erçevik Amado, Abdülhamit Avşar, Amer Shomali ve Elif Eda Tartar Karagöz'ün konuşmacı olarak yer alacağı 'Türkiye'de ve Dünyada Belgesel Sinema Algısı' ile Ekin Türkmen, Matija Pisacic, Mernoush Esmaelpour, Nisan Dağ ve Pierre-Louis Garnon'un yer aldığı 'Türkiye'de ve Dünyada Kısa Film Algısı' panelleri ise 16 Kasım'da yapılacak.

- Söyleşiler

Festivalin söyleşi etkinlikleri kapsamında, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren 'TRT ve Sinema Vizyonu' başlığı altında 11 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.

Cüneyt İnan 13 Kasım'da 'Türk Mizahının Sinemaya Yansıması', Harika Uygur 14 Kasım'da 'Bu Rol Senin', Selçuk Yöntem 15 Kasım'da 'Bir Ustanın Gözünden Oyunculuk', Onur Can Çaylı 17 Kasım'da 'Amerikan Film Endüstrisinde 3D Tasarım ve Bu Alanda Sanatçı ile Operatör Arasındaki Farklar' söyleşilerinde konuşacak.

- Atölye çalışmaları

Festivalde bu yıl, 10 Kasım'da Ömer Faruk Sorak 'Oyuncu Yönetimi', Mustafa Preşeva 'Uzun Metrajları Kurgularken', 11 Kasım'da Sumru Yavrucuk 'Sessiz Oyunculuk Atölyesi', 12 Kasım'da Deniz Akçay 'Senaryo Atölyesi', 14 Kasım'da Soykut Turan 'Objektiflerin Dramaya Etkisi', 15 Kasım'da Oğuz Peri 'Filmi Masada Bitirmek' ve 17 Kasım'da Kerime Senyücel 'Belgeselde Öykü Kurmak: Ne, Nasıl, Niçin?' atölyelerinde sinemacılarla buluşacak.

Festivalin Yapım Destek Platformu kapsamında düzenlenen Proje Sunum Atölyesi ise 11-12-13 Kasım'da Hayet Benkara tarafından gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA