Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Ergene Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel yönetiminde belediyenin Ulaş hizmet binasında gerçekleştirilen meclis toplantısında, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün müzede teşhir edilmek üzere çeşitli eşya ve objelerin bağış olarak kabul edilmesine ilişkin teklifi ile Ahımehmet Mahalesi 153 ada 1 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği kabul edildi.

Meclis ayrıca İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Marmaracık Mahallesi 763 ve 764 parsellere ait uygulama imar planı değişikliği konusunu, görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale etti.

- Çorlu'da yol ve kaldırımlar onarılıyor

Çorlu'da, ilçe genelinde devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yol ve kaldırımlar yeniden yapılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine açıklamasında, Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, bozulan yol ve kaldırımların yeniden yapılmaya başlandığını belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından ilçe genelinde büyük bir yol yapım ve asfaltlama çalışmasına girdiklerini belirten Baysan, ana arterlerden olan Eski Sanayi Sitesi yolunun Arslan Sokağa kadar olan kısmının asfaltlanarak hizmete açıldığını kaydetti.

Baysan, site esnafının, yapılan bu asfaltlama çalışmasının ardından yüzünün gülmeye başladığını ifade ederek, 'İlçe genelinde yapılan altyapı çalışmaları sonrasında asfaltlama işlemlerine başladık. Bu kapsamda, Eski Sanayi Sitesi'nin içinden geçen ana arter yolunu asfaltlayarak ulaşıma açtık. Bu durum esnafı da çok mutlu etti.' dedi.

- Ergene'de yol yapım çalışmaları devam ediyor

Ergene Belediyesi tarafından sürdürülen yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kırkgöz, Vakıflar, Esenler, Velimeşe, Yulaflı, Misinli, Vakıflar ve Ahımehmet mahallelerinde yol yapım çalışmalarının eş zamanlı olarak yürütüldüğün ifade eden Yüksel, hava koşulları bozulmadan çalışmaların bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

Yüksel, Ergene ilçesinin birçok mahallesinin daha önce köy statüsünde olan yerler olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'İlçemizin birçok mahallesi Büyükşehir Belediyesi Kanunu öncesi köy konumundaydı. Bundan dolayı çok fazla hizmet aldıkları söylenemez ama biz, bütün bölgemize eşit mesafede hizmet götürüyoruz. Bozuk olan yollarımızda genel bir çalışma başlattık. Kış aylarındaki kötü hava şartları iyice bastırmadan bu çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz.'

Kaynak: AA