Bosphoruas Sirki Yürek Hoplattı

Kocaeli Gebze ilçesinde sahne alan Bosphoruas Sirki, yaptığı gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Bosphoruas Sirki Yürek Hoplattı
Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluşan sirkte, yapılan gösterilerle çocuklar kadar büyüklere de eğlenceli vakit geçirdi. 4 seans olarak gerçekleşen gösteride, Afrikalı akrobatlar çeşitli gösteriler yaparken ateş şovu alkış aldı. Palyaçonun gösterisiyle çocuklar eğlenirken yapılan akrobatik dans gösterileri ile de yetişkinler keyifli anlar yaşadı. Her seansta yaklaşık bin kişi salonu hınca hınç doldururken kapıda uzun bilet kuyrukları oluştu.

“Çocuklar içinde yetişkinler içinde karma gösteriler yapıyoruz”

Gebze’ye 4.defa geldiklerini belirten Sirk yöneticisi ve aynı zamanda da akrobat olan Seda Akkaya, “Gebze 4 defa geldik ama Kültür merkezinde ilk defa gösteri yaptık. Sahne gösteriler içinde çok daha uygun. Bu yüzden kültür merkezini tercih ettik. Gebze’ye her geldiğimizde biz aynı ilgi alakayı görüyoruz. Ben kendim Kocaeli İzmit’te oturuyorum. O yüzden özellikle bu bölgeleri tercih ediyoruz. Sosyal aktivite açısından çık fazla faaliyet var. Çocuklar içinde yetişkinler için de bir arada karma gösterilerle Türkiye turnesini yapıyoruz” dedi.

“Prensip olarak hayvanları gösterilerde kullanmıyoruz”

Bosphoruas Sirki hakkında bilgiler veren Akkaya, “Sirk Afrikalı Akrobatlarımızdan ve ’Yetenek Sizsiniz’ yarışması finalistlerinden oluşuyor. Onun haricinde palyaçomuz var. Tamamen çocuklar için değil. Yetişkinlerinde keyif aldığı oyunlarımız ve gösterilerimiz var. Hayvan prensip gereği kullanmıyoruz. Canlılarla her hangi bir gösteri yapmıyoruz. Ben kendim bir sirk yöneticisi olarak buna kesinlikle karşıyım. Bununla ilgili Türkiye’de yasaklanma kararı da çıktı. Ben devletime de bu yüzden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gösteriler sırasında izleyiciler zaman zaman büyük heyecan yaşadı. Çember içinde dönen gösterici çocuklardan büyük alkış aldı. Çocukların yanı sıra, büyüklerde sirk gösterileri sırasında heyecan yaşadılar. Sirk sonunda çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu. Gösterinin sonunda Türk bayrağı açan göstericiler, yine salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA