15 Temmuz Gazisi, Lise Öğrencilerine Yaşadıklarını Anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koymak amacıyla 15 Temmuz gecesi İstanbul'da sokağa çıkan ve Altunizade Kısıklı Caddesi'nde tankın altına yatarak yaralanan Sabri Ünal, lise öğrencilerine o gece yaşadıklarını anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Gölcük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programa katılan Ünal, 15 Temmuz gecesi evde oturdukları sırada gelen darbe girişimi haberinin ardından ayaklandıklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak 'Bu bir darbe kalkışmasıdır' açıklaması yapması üzerine evden çıkarak Kartal Köprüsü'ne doğru gittiğini anlatan Ünal, 'Kartal köprüsüne geldiğimde bir komutanla görüşme sağladım. Komutana 'Benim vatanımda darbe yapamazsın, hemen geri dönmelisiniz.' dedim. Bizim bu konuşmalarımızda komutan benim üzerime yürüyerek biber gazı sıktı.' diye konuştu.

Ünal, biber gazına aldırış etmeden direnmeye devam ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Darbecilerden geri çekilmelerini istedik, bu sırada biri 'Ateş ediyorlar, yere yatın.' diye bağırdı. Önce taşlarla müdahale ettim ardından tankın altına yattım. Ben hiç silah sesini duymadım. Sadece üzerimize gelen tankı gördüm. Tankın durdurulması için tek çarem tankın altına yatmak oldu. Hemen tankın altına yattım. Tank bir iki dakika durdu ve çekildi. Ardından bir tank daha geldi. Bu tankın altına da yattım. Bu tank da geri dönerken kolumu ezdi.'

O gece birlik ve beraberlik içerisinde vatan topraklarını kimseye böldürmediklerini dile getiren Ünal, 'Allah öyle bir güç verdi ki elimizde silah olmamasına rağmen yine de vatanımızı hainlere karşı savunarak başarılı olduk. Bizler hepimiz 15 Temmuzu unutmayacağız.' ifadelerini kullandı.

Ünal, konuşmasının ardından öğrencilerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA