Vali Zorluoğlu, 15 Temmuz Şehitlerinin Aileleriyle Bir Araya Geldi

Vali Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olan Elazığlıların aileleriyle bir araya geldi.

Vali Zorluoğlu, 15 Temmuz Şehitlerinin Aileleriyle Bir Araya Geldi
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Harput'ta düzenlenen yemekli programa, darbe girişimi gecesi şehit olan Elazığlı polis memurları Mehmet Şevket Uzun, Hüseyin Göral, Eyyüp Oğuz, Faruk Demir ve Mühendis Cuma Dağ'ın aileleri katıldı.

Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, şehit yakınları ile ilgilenerek sorunlarını dinledi. Vali Zorluoğlu, 'Allah memleketimize bir daha başka 15 Temmuzlar göstermesin. Şehitlik büyük bir mertebe ve dinimize göre peygamberlikten sonra gelen en yüce makamdır. Allah şehitlerimizin şefaatine bizleri nail eylesin.' dedi.

Şehit yakınlarının birer emanet olduğunu dile getiren Zorluoğlu, 'Onların bütün sıkıntıları, sorunları bizim sıkıntılarımız ve sorunlarımızdır. Ülkemizde bir daha 15 Temmuzlar yaşanmaması için devlet olarak her türlü çabayı göstermekteyiz. 15 Temmuz'da 241 kardeşimiz şehit oldu. Bunlardan beş kişi Elazığlıydı.' diye konuştu.

Şehit yakınları adına şehit polis memuru Mehmet Şevket Uzun'un babası Bünyamin Uzun da şunları dile getirdi:

'Burada toplanmamıza vesile olan şehitlerimiz sayesinde başımız dik ve gururluyuz. Bu gururu bize yaşattıkları için şehitlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki şehitlerimiz cennetteler. Sevgili Peygamberimize ve salih ameli olan insanlara komşular.'

Kaynak: AA