Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Ürdün'de

Ürdün Kralı Abdullah ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda, başkent Amman'da bir araya geldi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya geldiği bildirildi.

Kraliyet divanından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke liderinin El-Hüseyniyye Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmede ekonomi ve ticaret alanlarındaki işbirliğinin artırılması, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ile terörle mücadele konularının ele alındığı kaydedildi.

Ürdün'ün Suriyeli mültecileri ağırlamaktan ötürü büyük ve artan bir yükün altına girdiğine değinen Kral Abdullah, Suriye krizine kapsamlı bir siyasi çözüm bulunmasının gerekliliğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Duda ise Ürdün'ü ziyaret eden ilk Polonya Cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ziyaretle ekonomi ve askeri alanlarda işbirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Mültecilerin ağırlanması konusunda Ürdün'e destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Duda, bu alandaki tüm girişimlere açık olduklarının altını çizdi.

Duda, bölgede barışının sağlanması konusunda ise 'Barış sürecinden amaç bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır.' dedi.

Kaynak: AA