Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Edirne'de Sandık Başına Gittiler

Bulgaristan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmak isteyen çifte vatandaşlar, Edirne ve çevre illerde sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Edirne'de Sandık Başına Gittiler
Bulgaristan’da 5 yılda bir gerçekleştirilen ve 2 adayın seçimden çekilmesinin ardından 18 adayın mücadele ettiği Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında oy kullanabilmek için Edirne ve çevre illerde yaşayan çifte vatandaşlar sandık başına gitti. Edirne’de bulunan Bulgaristan Başkonsolosluğu’na gelen ve listede ismi bulunan Bulgar seçmenler oylarını kullandı. Listede yer almayanlar ise form doldurmalarının ardından listeye dahil oldu ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullandı.

"Bin seçmenin oy kullanmasını bekliyoruz"

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev, Trakya Bölgesi’nde 9 sandık kurulduğunu belirterek, "Bulgar vatandaşları kanun gereği, sadece Bulgaristan’da değil başka ülkelerde de oy verme hakkına sahiptir. Trakya bölgesinde 9 sandık açıldı. Yaklaşık bin seçmenin oy vermesini bekliyoruz. Diğer il ve ilçelerde de çok oy kullanılacağını tahmin ediyoruz. Şu an seçim düzenli ve sorunsuz devam ediyor. Oy kullananların kendi ve Bulgaristan haklarını kullanarak, seçime katıldıkları için memnuniyetimizi bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA