Mutlu Anneler Sağlıklı Doğumlar İçin SSVD

Sağlık Bakanlığı ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün normal doğum ile ilgili yürüttüğü çalışmaları destekleyen Adana Özel Ortadoğu Hastanesi’nde sık sık sezeryan sonrası normal doğum (SSVD) vakaları gerçekleşiyor.

Mutlu Anneler Sağlıklı Doğumlar İçin SSVD
SSVD, Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nde deneyimli kadın doğum uzmanları, ebe ve yardımcı sağlık elemanları tarafından gerçekleştiriliyor.

Daha önce çeşitli sebeplerle sezeryan yöntemi ile doğum yaptırılan 28 yaşındaki Ceren Taş Bağrıyanık ve 29 yaşındaki Hatice Koçak isimli gebeler, Adana Ortadoğu Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Ali Şakrak tarafından yapılan takipleri sonrasında 31 Ekim saat 15.00 civarında 5-10 dakika arayla sezeryan sonrasında normal doğum yaptı. İki anne de doğumun ertesi günü taburcu edildi.

Ceren Taş ve Hatice Koçak, yaptıkları açıklamalarda kendilerini çok zinde, sağlıklı ve rahat hissettiklerini, normal doğum yapmak isteyenlere gönülden destek verdiklerini ifade ettiler.

Op. Dr. Ali Şakrak ise, hastanelerinde tam teşekküllü olarak her türlü hizmeti verdiklerini, gebelerin SSVD’den korkmamaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA