Kanoda Yeni Başkan Kabakçı

Kano Federasyonu 4. Olağan Genel ve 5. Mali Kurulu'nda, Alper Cavit Kabakçı, 202 delegeden 109'unun oyunu alarak başkanlığa getirildi

Kano Federasyonu'nun yeni başkanı Alper Cavit Kabakçı oldu.

Federasyonun 4. Olağan Genel ve 5. Mali Kurulu, 221 delegeden 203'ünün katılımıyla, Çukurambar'daki Holiday Inn Otel'de gerçekleştirildi. Kabakçı, 202 delegeden 109'unun oyunu alarak başkanlığa getirildi.

Divan kurulu başkanlığını Remzi Tan'ın yaptığı genel kurulda, mevcut başkan Sami Mengütay ve Alper Cavit Kabakçı yarıştı. 10 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Mengütay, 81 oyda kalırken, Kabakçı, 109 delegenin oyuyla federasyonun yeni başkanı oldu. Genel kurula katılan 1 delege oy kullanmazken 2 oy geçersiz sayıldı.

Kabakçı, seçim öncesi yaptığı konuşmada 'Şimdi değişim zamanı' diyerek çıktıkları yolculukta son noktaya gelindiğini söyledi.

Federasyon başkanlığının fahri bir görev olduğuna dikkati çeken Kabakçı, 'Çoğunuzun da bildiği üzere federasyon başkanlığı adaylık kararını, hem kano camiası hem de spor teşkilatındaki büyüklerimizle istişare ederek aldık.' dedi.

Kabakçı başkanlığındaki yönetim kurulunda Ali Ahmet Doğan, Burhanettin Hacıcaferoğlu, Bilgin Kopuz, Eyüp Aytekin, Hasan Çoban, Hakan Özyıldırım, Orhan Bayraktar, Osman Ercan, Serdar Zagralı, İsmet Akdemir, Metin Küçük, Hüseyin Korkut, Ali Rıza Altınel ve Ramazan Onur Erim yer aldı.

Kabakçı, başkan seçilmesinin ardından bir kez daha kürsüye çıkarak, delegelere teşekkür etti. 2020 Tokyo Olimpiyatları için çok çalışacaklarını dile getiren Kabakçı, 'Şimdi değişim zamanı' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 10 milyon 850 bin, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 11 milyon 800 bin lira olarak belirlendi.
Kaynak: AA