Azerbaycanlı Yazarların Kitapları Saraybosna'da Tanıtıldı

Azerbaycan'ın dünyaca tanınan yazarlarından Cengiz Abdullayev'in 'Araftan Kurtuluş' romanı ile Azerbaycan milletvekili Cavanşir Feyziyev'in 'Türk Devletleri Birliği' kitabı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da tanıtıldı.

Saraybosna'daki bir otelde düzenlenen tanıtım programına, yazarların yanı sıra Azerbaycan'ın Saraybosna Büyükelçisi Eldar Hasanov da katıldı.

Yazar Abdullayev, burada yaptığı konuşmada, kitabı yazdığında polisiye romanlarının bu kadar popüler olacağını beklemediğini belirterek 'Benim için önemli olan husus, nerede yaşıyor olursa olsun, hangi millete ait olursa olsun insan hayatının eşit değerde olması.' dedi.

'Türk Devletleri Birliği' kitabının yazarı Feyziyev de kitabının siyasi bir teori olarak Türk devletlerinin birliğinden söz ettiğini aktararak küreselleşmenin her geçen gün daha fazla hissedildiği bir dünyada, Türk devletleri arasındaki entegrasyonunun gerekli olduğunu söyledi.

Büyükelçi Hazarov, iki kitabın da Azerbaycan Kültür Merkezi'nin inisiyatifinde Boşnakçaya tercüme edildiğine işaret ederek bu tür organizasyonların Bosna Hersek ile Azerbaycan arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi adına da önemli olduğunu vurguladı.

Abdullayev'in romanının ilgi çekici olduğunu dile getiren Hazarov, okura romanda geçen tarihi yerlerle alakalı bilgiler de verildiğini anlattı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe de etkinliğe katılmaktan ve Azerbaycan'ın iki önemli yazarını tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA