TAPDK Ve İMÜ Tütün Laboratuvarı Kuracak

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ), tütün ve tütün mamulleri analizi, araştırma ve geliştirme konularında faaliyet gösterecek bir laboratuvar kuracak.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 'İMÜ-TAPDK Tütün ve Tütün Mamulleri Analiz, Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı'nın kurulması, işletilmesi ve akredite ettirilmesi konularında iş birliği yapılması amacıyla hazırlanan protokol, TAPDK Başkanı Suat Evcimen ve İMÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman tarafından imzalandı.

İMÜ Merkez yerleşkesindeki laboratuvar kompleksi içinde yer alacak söz konusu laboratuvar, Türkiye'de devlete ait ilk tütün ve tütün mamulleri laboratuvarı olma özelliğini taşıyacak.

Laboratuvarda tütün ve tütün mamullerinde rutin analizlerin yanı sıra piyasa gözetim ve denetimi, sahte ve kaçak ile Ar-Ge analizleri gibi geniş bir perspektifte çalışma yapılması planlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü Tütün Laboratuvarları Ağı'nın üyesi olan Türkiye'nin, bu çerçevedeki analizlere katkı sağlaması ve alanındaki bölgesel ihtiyaçlara da cevap verecek öncü bir laboratuvara sahip olması öngörülüyor.

Kaynak: AA