Myanmar Dışişleri Bakanı Suu Çii Japonya'da

Suu Çii:'(9 Ekim'de Arakan'da meydana gelen) saldırılardan kimin sorumlu tutulacağı titizlikle araştırılıyor'.

Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii, Arakan eyaletindeki olaylarla ilgili yeterince kanıt bulunana kadar kimsenin suçlanmayacağını söyledi.

Suu Çii, Japonya ziyaretinin 4. gününde düzenlediği basın toplantısında 9 Ekim'de çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Arakan'da meydana gelen saldırıların sorumlularının bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Suu Çii, 'Saldırılardan kimin sorumlu tutulacağı titizlikle araştırılıyor, deliller apaçık ortaya çıkmadıkça kimse sorumlu tutulmayacak, bu konuda dikkatliyiz.' ifadelerini kullandı.

- Hükümet, Aka Mul Mücahidin'i sorumlu tutmuştu

Hükümet, bölgedeki sınır karakollarına yönelik saldırıların ardından başlayan çatışmalardan Rohingya Dayanışma Örgütüne bağlı Aka Mul Mücahidin örgütünü sorumlu tutmuştu. Ülkedeki Müslüman kuruluşlar, saldırıları kınamıştı.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 9 Ekim'de sınır karakollarına düzenlenen saldırılarda 9 polis, 4 asker ve 16 sivil ölmüştü. Arakan'da nüfusun çoğunluğunu, BM (Birleşmiş Milletler) tarafından 'dünyada en fazla zulüm gören topluluk' olarak tanımlanan Arakan Müslümanları (Rohingya) oluşturuyor.
Kaynak: AA