Bir Telefonla Öğrencilik Hayatı Yeniden Başladı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Hatice Şimşek, yurt bulamadığı için memleketi Sivas’a döndüğünde kendisine gelen bir telefonla öğrencilik hayatının yeniden başladığını söyledi.

Bir Telefonla Öğrencilik Hayatı Yeniden Başladı
Vali Cevdet Can, Müftülük Evleri projesi kapsamında 7 öğrencinin kalması için tüm masraflarını kendisi karşıladığı öğrenci evini eşi Naime Can ile birlikte ziyaret etti. İl Müftüsü Ahmet Erdem’in de katıldığı ziyarette konuşan Vali Can, Müftü Erdem’in yurt dışı tecrübesinden edindiği bir projeyi Tokat’a taşımak istediği paylaşınca bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Geçen sene uygulamaya başlanan projenin bu sene artarak devam ettiğini ifade eden Vali Can, “Biz bütün kurumlara söylüyoruz. Asli görevlerinizin yanında sosyal alanlarda da hizmet verin diye. Müftülüğün asli görevi din hizmetleri. Ama böyle bir sosyal faaliyeti Müftü Bey başlattı sağ olsun. Biz de gereken desteği verdik kendisine. Gönül ister ki burada kalan öğrencilerimizin sayısı bin 500 olsun. Zaman içerisinde olur inşallah. Hayır her zaman kendini çoğaltır. Böyle güzel bir birliktelik ortaya çıkmış. Biz bundan huzur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

İl Müftüsü Ahmet Erdem her bir evin açılmasının 6-7 öğrencinin ev bulması anlamına geldiğini ifade ederek, “Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrenciler kalacak yer bulamıyor. Dedik ki bu öğrenciler kalacak yer bulamıyorsa, devlete, müftülüğe sığınsın istedik. Onun için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu hizmet için hiç bir fedakarlığı esirgemediler. Müftülük personeli olarak da öğrencilere yardım ediliyor, Personelimiz her ay düzenli olarak maaşlarından öğrencilere destek oluyorlar” diye konuştu.

Bir telefonla öğrencilik hayatı yeniden başladı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme Fakültesinde okuyan Hatice Şimşek ise Tokat’a geldiğinde yurt sorununu çözemediğini, babasıyla birlikte tekrar memleketi Sivas’a döndüğünü söyledi.

Kendisine gelen bir telefonla öğrencilik hayatının yeniden başladığını ifade eden Şimşek, telefonda bir arkadaşının Müftülük evlerinden bahsettiğini ve yurt sorununun çözülmesiyle büyük bir mutluluk yaşadığını kaydetti.

Öğrencilerle bir süre sohbetin yapıldığı ziyaretin sonunda Naime Can, öğrencilere hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA