Anadolu Yakası'nın Yeni Onkoloji Merkezi Hizmete Başladı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek Onkoloji Merkezi için MHRS ya da ayaktan randevu alınabilecek Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özdil: 'Merkezde günlük 140150 hastaya radyoterapi, 100 civarında kişiye de kemoterapi hizmeti veriyoruz. Bunların süreç içinde artacağını öngörüyoruz. Hastanemiz çok bölümlü, günlük 8 bin hasta başvurusu olan, 836 yatak kapasitesiyle, pek çok yoğun bakım servisi ve ameliyathaneleriyle ciddi kompleks halindeki bir sağlık tesisidir' 'Çok şükür şimdi bu merkezi devreye aldığımız zaman biz kanserin hem erken tanısı için gereken çalışmaları hem de tanı konulduktan sonraki cerrahi süreçleri, daha sonrasında da bununla ilgili tedavileri yapma kabiliyetine kavuşmuş olacağız'

HATİCE ŞENSES - Anadolu Yakası'nın en büyük sağlık tesisleri arasında yer alan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek Onkoloji Merkezi hizmete başladı.

Kanser hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ve son teknolojiyle üretilen birçok cihazın bulunduğu merkez, deneyimli personeliyle sağlık hizmeti sunuyor.

Anadolu Yakası'nda kamuda onkoloji hizmeti veren birkaç tesisten biri olma özelliği taşıyan merkeze, Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) ya da ayaktan direkt başvurulabiliyor.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kamil Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok kısa süre önce hizmet vermeye başlayan merkezde hem radyoterapi hem de kemoterapi hizmeti verildiğini anlattı.

Şu anda günlük olarak ortalama 250 hastaya hizmet veren merkezin kapasitesinin ilerleyen zamanlarda artacağını aktaran Özdil, 'Merkezde günlük 140-150 hastaya radyoterapi, 100 civarında kişiye de kemoterapi hizmeti veriyoruz. Bunların süreç içinde artacağını öngörüyoruz. Hastanemiz çok bölümlü, günlük 8 bin hasta başvurusu olan, 836 yatak kapasitesiyle, pek çok yoğun bakım servisi ve ameliyathaneleriyle ciddi kompleks halindeki bir sağlık tesisidir.' dedi.

Özdil, şu anda, kliniklerde tanısı konulan kanser hastalarının, yapılan modern ve ileri teknolojiye sahip onkoloji merkezinde tedavi olabildiğini vurgulayarak, önceden kendi hastanelerinde tanı alan ya da bölgede yaşayan hastaların başka onkoloji merkezlerine gitmek zorunda kaldığını anlattı.

Bu nedenle de diğer merkezlerde ciddi yoğunluklar olabildiğini dile getiren Özdil, 'İnşallah bundan sonra hem hastalarımız diğer yerlere gitmek zorunda kalmayacak hem de son derece modern bir merkezde tedavi imkanı bulacak. Ayrıca her türlü tedavi imkanıyla son noktaya kadar, her türlü hizmet verme kabiliyetine de kavuşmuş olacağız.' diye konuştu.

- 'Hastalarımız dosyalarıyla geldikleri zaman optimum şekilde tedavileri sağlanacaktır'

Doç. Dr. Kamil Özdil, günümüzde insanlığı en çok zorlayan konuların başında kanserin geldiğini, bunun da modern yaşam ve beslenme alışkanlıklarının getirdiği bir sorun olabileceğine işaret etti.

Kanser tedavisinde erken tanının önemine değinen Özdil, ancak tanı konulduktan sonra da hızlı ve etkili tedaviye ulaşabilmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Özdil, 'Çok şükür şimdi bu merkezi devreye aldığımız zaman biz kanserin hem erken tanısı için gereken çalışmaları hem de tanı konulduktan sonraki cerrahi süreçleri, daha sonrasında da bununla ilgili tedavileri yapma kabiliyetine kavuşmuş olacağız.' dedi.

Özdil, şöyle devam etti:

'Hastalarımızın Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastanemize başvurmalarını öneriyoruz. Ancak bunun dışında onkoloji tedavisi alması gereken hastalarımız, diğer hastanelerde tanı konulmuş bile olsa, hastanemizin hem medikal onkoloji hem de radyoterapi için radyasyon onkolojisi polikliniklerine başvurmaları için şu anda alanımız açılmış durumunda. Hastalarımız, tanı başka hastanelerde konulmuş olsa dahi onkoloji bölümümüze başvurabilirler. Tercihimiz MHRS randevusu almalara ama ayaktan da şu an randevu alabiliriz. Hastalarımız dosyalarıyla birlikte geldikleri zaman, onkologlarımız tarafından durumları değerlendirilerek en optimum şekilde tedavileri sağlanacaktır.'

- 'Hastalarımızın mutluluğu bizim için çok önemli'

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Seda Erdoğdu da radyasyon onkolojisinin, radyoterapi tedavisi kullanılarak kanser hastalarına uygulanan bir tedavi olduğunu dile getirdi.

Erdoğdu, kanser hastasının ihtiyacı olan bütün tedavilerin kliniklerinde mevcut olduğunu, ileri teknoloji cihaz ve ekipmanlarla bunun gerçekleştirilebildiğini aktararak, şunları kaydetti:

'Kemoterapi salonlarımız var, bu sayede her türlü kemoterapiyi veriyoruz. Şu anda hizmet alanlar arasında meme kanseri hastalarımız çoğunlukta. Radyoterapi kanser hastalıklarında cerrahinin öncesinde ya da sonrasında kullanılabiliyor. Hastalığın türüne ve cinsine bağlı olarak her zaman yardımcı olabiliyoruz. Bunları ekibimizle hasta bazında değerlendiriyoruz ve hastanın ihtiyacı olan bütün tedavileri kliniğimizde sağlayabiliyoruz. Hasta tanı aldıktan sonra kliniğimize başvuruda bulunuyor. Tanıdan sonra tedavinin, cerrahinin öncesinde ya da sonrasında bulunabiliyoruz.'

Hastalardan çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Erdoğdu, ' Hastalarımız şu an için mutlu bu da bizim için çok önemli. Çünkü onlar zaten çok büyük bir savaş içerisindeler, biz de onlara elimizden geldiğince hem teknolojimizle hem de güler yüzlü ekibimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz.' dedi.
Kaynak: AA