3. Uluslararası Deprem Gerçeği Ve Kentleşme Çalıştayı'na Doğru

Kocaeli'de 810 Kasım'da düzenlenecek çalıştaya, Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ve yurt içinden birçok akademisyen katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 8-10 Kasım'da düzenlenecek '3. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda, Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ile yurt içinden katılacak birçok akademisyen tecrübelerini paylaşacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının daha önce iki kez ulusal nitelikte hayata geçirdiği Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nın bu sene uluslararası boyutta gerçekleştirileceği belirtildi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu'nda yapılacak çalıştaya, Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ile yurt içinden birçok akademisyenin katılacağı aktarılan açıklamada, 'Büyükşehir Belediyesi, deprem bilincini kent genelinde oluşturmak için önemli hizmetler yerine getirirken bu bilinci hem ulusal hem de uluslararası boyutta konunun uzmanları ile irdelendiği çalıştaylarla pekiştiriyor.' ifadesine yer verildi.

Çalıştayda, Türkiye ve Kocaeli'de deprem tehlikesine farkındalık oluşturulmaya çalışılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Uluslararası çalıştayda konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. İlimize uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda ülkemizde Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli'ye etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak olan çalıştayda, uluslararası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan ilimizde afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve TÜPRAŞ fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler'den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak.'
Kaynak: AA