TOBB-KİK 2. İş Ve Yatırım Forumu

Bahreyn Şura Meclisi Başkanı Salih: 'Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliği, sağlam adımlarla ve bütün alanlarda gelecek ufkunun genişlemesi için samimi bir arzuyla ilerliyor'.

Bahreyn Şura Meclisi Başkanı Ali bin Salih es-Salih, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliğinin sağlam adımlarla ilerlediğini söyledi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, TOBB-KİK 2. İş ve Yatırım Forumu kapsamında Bahreyn'de bulunan Türk parlamenter heyetiyle bir araya gelen Salih, söz konusu forumun, ülkeler arasındaki ilişkilerin gücünü ve derinliğini yansıttığını bildirdi.

İlki 2012 yılında İstanbul'da yapılan forumun başarısına dikkati çeken Salih, 'Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliği, sağlam adımlarla ve bütün alanlarda gelecek ufkunun genişlemesi için samimi bir arzuyla ilerliyor.' dedi.

Salih, ülkesinin, ekonomik ve endüstriyel büyümeye katkı sağlayan bir mevzuata sahip olduğunu dile getirerek, Türkiye ile Bahreyn arasında birçok alanda büyük gelişme gözlemlendiğini kaydetti.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin geçen ağustos ayındaki Türkiye ziyaretine işaret eden Salih, bunun iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının derinliğini yansıttığı ve ülkesinin demokrasinin pekiştirilmesine saygı duyduğunu anlattı.

Söz konusu ziyaretin güvenlik, hukuk ve barış bakımından önemli olduğuna değinen Salih, 'Türkiye-Bahreyn ilişkisi, bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin ortak çalışma alanlarında yeni ufuklar açacak.' diye konuştu.

- 'Forum büyük bir fırsat'

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Harun Karacan ise forumun Körfez ülkelerinin ekonomisi ve iş adamlarının bir araya gelmesi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Forumun, KİK ülkeleri arasındaki yatırım ve ticaretin geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan bir platform olduğunu ifade eden Karacan, ayrıca Bahreyn yönetimine, darbe girişiminin ardından Türkiye'nin yanında yer aldığı için teşekkürlerini iletti.

Karacan, ülkesinin yatırımı çekmek için geniş çaplı ekonomik projeler başlattığını aktararak, parlamentonun yabancı yatırımcıların haklarını koruyan ve gözeten güçlü mevzuatın inşası için çalıştığı bilgisini verdi.

Türk parlamenterler ile Salih'in görüşmesinde, Türkiye'nin Manama Büyükelçisi Hatun Demirer, Bahreyn Şura Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Cemal Muhammed Fahri ve Şura Meclisi Ekonomi İşleri Komitesi üyeleri hazır bulundu.
Kaynak: AA