Libya UMH Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Mecberi Mısır'da

Mecberi, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Fethi el-Mecberi'nin bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Libya'daki tarafların Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan anlaşmanın uygulanmasına ilişkin bakış açılarının yaklaştırılması ve çözümler sunulması için Şükri ile Mecberi'nin Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, Libya'da Suheyrat Anlaşmasının uygulanması, uzlaşı hükümetinin kurularak gerçek manada görevini yerine getirmesi için Temsilciler Meclisi tarafından anayasal bağlamda desteklenmesini içeren anlaşma noktalarına ulaşma yollarının ele alındığı kaydedildi.

Şükri'nin anlaşma noktaları için önerilen çözümlerin, tüm tarafları memnun edeceğini, Libya'nın egemenliğini ve devlet kurumlarını koruyacağını, terörü ortadan kaldıracak, güvenlik ve istikrarın gerçekleşmesine katkı sağlayacağını söylediği ifade edildi.

Mecberi'nin de Libyalı tarafları uzlaşmaya yaklaştıracak çözüm yolları arama çabalarından dolayı Şükri'yi tebrik ettiği aktarıldı.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk'ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus'ta varlığını sürdürüyor.
Kaynak: AA