Emekli Memurun 'Çilek Bahçesi' Hayali Gerçek Oldu

Osmaniye'de 57 yaşındaki emekli memur Hamza Saraç, gençliğinde hayalini kurduğu çilek bahçesini oluşturdu.

Esenli köyünde yaşayan Saraç, 25 yıllık Kadirli Tapu Kadastro Müdürlüğündeki memurluk hayatının ardından emekliye ayrılınca hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

İki dönümlük bahçesinde çilek yetiştirmeye başlayan Saraç, özenle yetiştirdiği çilekleri çevre il ve ilçelere satıyor.

Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu çilek bahçesinden yıllık ortalama 25 bin lira gelir elde ettiğini söyledi.

Emekliliğin insanın yaşamında yeni bir başlangıç olduğunu ifade eden Saraç, 'Emekli olduktan sonra boş durmamak için içimdeki özlemimi, hayalimi gidermek için kalktım bu yola baş vurdum. Bu yeni yaşamı köyümde kurduğum 2,5 dönümlük bahçemle gerçekleştirdim.' dedi.

Emekli olmasına rağmen genç kuşakların kendisini örnek almasını isteyen Saraç, çilek bahçesinin yaşamında yeni bir başlangıç olduğunu anlattı.

Çukurova'nın verimli topraklarına bakılması halinde karşılığının en güzel şekilde alınacağını aktaran 3 çocuk babası Saraç, herhangi bir işte çalıştıktan sonra emekli olanlara önerilerde de bulunarak, 'Fidan diksinler, meyve yetiştirsinler. Hayatın ne kadar güzel olduğunu yetiştirdikleri ürünlerde anlayacaklardır.' diye konuştu.

Kaynak: AA