Düzceli Kadınlar Kanser Avında

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Sağlık Komisyonu üyesi kadınları Düzce köylerinde yaptıkları kanser taramasına devam ediyor.

Düzceli Kadınlar Kanser Avında
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın meclisi Sağlık Komisyonu üyeleri tarafından 2 yıldır devam eden kanser taramaları kış mevsiminin girmesine rağmen devam ediyor. Düzce merkezdeki mahallelerde devam ediyor. Düzce Merkeze bağlı 15 mahalle de ve 4 defa da merkezde yapılan taramalarda toplam 2 bin’den fazla kadın kanser taramasından geçirildi. Özellikle kadınlarda daha sık görülen meme ve rahim ağzı kanseri kontrolü yapılan taramalarda Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne bağlı kanser tarama aracı ve bir doktor ile kanser tarama ekibi de kadınlara kanser taraması esnasında yardım ediyor.

Haftada bir gün yapılan taramaların kadınlar bilinçlendirilinceye kadar devam edeceğini belirten taramayı yapan Sağlık komisyonu üyeleri Yasemin Başak ve Hediye Gökçe; “Düzce’de geçen yıl kadınların sağlık konusunda ve özellikle kanser konusunda fazla bilgileri olmadığını görerek başladığımız çalışmalarımızda 2 yıldır her hafta aralıksız çalışarak hem Düzceli kadınları bilinçlendirmeyi hem de kadınların sağlık taramasından geçmesini sağladık. Çalışmalarımıza Düzce ve köylerindeki bütün kadınları sağlık ve kanser konusunda bilinçlendirinceye kadar devam edeceğiz. Çalışmalarımıza yardım eden bize destek olan başta Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Katem olamak üzere herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA