Dinar'da Engelli Gencin 'Engelli Rampası' İsteği

Evine ulaşması için annesinin sırtında taşıdığı 18 yaşındaki bedensel engelli genç, evinin önüne 'engelli rampası' yapılmasını istiyor.

Dinar ilçesinde 18 yaşındaki engelli genç evinin önüne engelli rampasının yapılmasını istiyor.

İncirli Mahallesi 110 konutlarda ikamet eden Tolga Pisbıyıklar, evine ulaşmak için annesinin sırtında merdivenleri çıkıyor ve çok zor şartlarda evine ulaşabiliyor.

Annesi Sıdıka Pisbıyıklar, gazetecilere yaptığı açıklamada, her gün çocuğunu sırtında taşıyarak merdivenleri çıktığını söyledi.

'110 konutlar diye tabir edilen bu evde kiracı olarak yaşamaktayız.' diyen Pisbıyıklar, şöyle konuştu:

'Benim çocuğum şu an 18 yaşında. Rehabilitasyon merkezine önceden uzun bir süre gitti. Şimdi ise evde kendim bakıyorum. Benim Tolga haricinde biri ortaokula diğeri de liseye giden iki çocuğum daha var. En büyük sorunumuz Tolga'nın engelli rampası diye tabir edilen engelli aracının çıkabileceği bir yol yok. Mecburen Tolga’nın arabasını aşağıda bırakıp, çocuğumu sırtıma alıyorum. Bu olay hem Tolga hem de benim için çok zor bir durum. Ben evimizin önüne engelli rampasının yapılmasını istiyorum. Tolga'nın engelli aylığından başka bir gelirim yok.'

Pisbıyıklar, Kaymakamlıktan kömür yardımı aldığını, ancak evinin geçimini çok zor sağladığını kaydetti.

Oğluna Dinar Belediyesinden de engelli aracı hediye edildiğini kaydeden Pisbıyıklar, 'Allah razı olsun, devletimizden, milletimizden. Zamanında Dinar Belediyesinden engelli aracı aldık. Ancak kış aylarının gelmesiyle çocuklarımın okul masrafları ve ev ihtiyaçları gerçekten de bizi çok sıkıntıya sokmaya başladı. Ben çalışamıyorum, çünkü Tolga'ya evde bakmam lazım. Onu evde tek başına bırakıp gidemem.' dedi.

Tolga Pisbıyıklar da eve çok zor şartlarda ulaşabildiğini belirterek evlerinin önüne engelli rampası yapılmasını istedi.
Kaynak: AA