'Dijital Kadın Zirvesine' Teknosa Desteği

Dijital ortamdaki kadınları buluşturmak amacıyla düzenlenen ve Türkiye'nin ilk dijital kadın zirvesi olma özelliği taşıyan Dijital Topuklar 1. Dijital Kadın Zirvesi TeknoSA'nın da desteğiyle gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TeknoSA'nın sponsorları arasında yer aldığı ve dijital dünyanın farklı alanlarından kadınları bir araya getiren Dijital Topuklar 1 Kasım'da The Marmara Taksim'de gerçekleşti.

Zirvede dijital dünyanın aktif kullanıcılarının yanı sıra Ayşe Arman, Refika Birgül, Serdar Kuzuloğlu, Elif Tanverdi, Meriç Küçük ve Merve Özkaynak gibi isimler de konuşmacı olarak yer aldı.

Zirvenin kadınlara dair girişimcilik, teknoloji, annelik gibi alanlarda ilham veren öykülerin anlatıldığı '#benimhikayem' bölümünde ise, TeknoSA Kadın İçin Teknoloji Projesi ile yolu Karaman'da kesişen Hatice Korkmaz da ilham veren hikayesiyle söz aldı.

Karaman'da temellerini attığı girişimini desteklemek için sosyal medyayı daha etkin kullanmak isteyen ve bu sebeple TeknoSA Kadın için Teknoloji eğitimlerine katılan 43 yaşındaki 2 çocuk annesi Korkmaz, 'Benim Teknoloji Hikayem TeknoSA'nın Kadın için Teknoloji eğitimlerine katılmamla başladı.' ifadelerini kullandı.

Yeni kurduğu sanat merkezini 'Kadın için Teknoloji' eğitimlerine açan, yapılan eğitimlere katılan ve Kadın için Teknoloji eğitmenlerinin de desteğiyle sanat merkezinin sosyal medya hesaplarını açan Korkmaz, şu an yaptığı işleri merkezin sosyal medya hesaplarından paylaştığını, daha fazla takipçisi oldukça ve siparişleri arttıkça merkezi büyütmeyi hedeflediğini, bundan sonra da hem de dijital dünyanın imkanlarından hem de tanıtım fırsatlarından daha fazla faydalanmak istediğini belirtti.

TeknoSA, toplumun kalkınmasında önemli rolü olan kadınların, hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlamak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla 2007 yılında başlattığı 'Kadın için Teknoloji' projesi ile kadınlara ücretsiz teknoloji eğitimi fırsatı sunuyor.

Kaynak: AA