CHP'den AKUT'a Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'AKUT, aslında bizim milli takımımız gibidir. Milli takımımız bir maç yaptığı zaman sağcısolcu, CHP'li, AKP'li ve MHP'li nasıl bakıyorsa, AKUT'a herkesin öyle bakması gerekiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arama Kurtarma Derneğine (AKUT) destek vermek, dayanışma içinde olduklarını ortaya koymak için ziyarette bulunduklarını belirterek, 'AKUT, aslında bizim milli takımımız gibidir. Milli takımımız bir maç yaptığı zaman sağcı-solcu, CHP'li, AKP'li ve MHP'li nasıl bakıyorsa, AKUT'a herkesin öyle bakması gerekiyor' dedi.

Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul İl Başkan Yardımcıları İsmail Polat ve Özgür Aydın ile Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akşahin'den oluşan Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, AKUT'u ziyaret etti.

AKUT'un Gayrettepe'deki merkezinde gelen CHP heyetini, AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki ile Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Durmuş karşıladı. Mahruki ve Durmuş, CHP heyetine bilgi verdi. Mahruki, AKUT'un yaptığı çalışmaları ve son dönemde karşılaştıkları bazı sorunları heyete aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AKUT'a destek vermek, dayanışma içerisinde bulunmak ve yapılanların diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olarak gösterilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretten son derece memnun olduklarını söyledi.

Ağbaba, AKUT'un sadece Türkiye için değil, dünyaya da örnek gösterilebilecek bir kuruluş olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin en başarılı kuruluşlarından biri olan AKUT'un üyelerinin başı dara düşen herkesin yardımına koştuklarını hatırlatarak, 'AKUT üyeleri bir karşılık beklemeden hayatlarını riske atarak insanlara yardım ediyorlar. Bunun için herkesi AKUT'a sahip çıkması gerekiyor. Türkiye'nin birçok noktasında gönüllüsü bulunan AKUT'ta bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. AKUT'la dayanışma içerisinde olmak ve onlara destek olacağımızı bildirmek için buradayız. AKUT'un yaptıklarının diğer STK'lara da örnek teşkil etmesini diliyoruz.' diye konuştu.

Herkesin, hem siyasetçinin hem bürokratın yapması gereken şeyin, bir alanda uzmanlaşmış, toplum için çalışan insanların önünü açmak, onları teşvik etmek olduğunu aktaran Veli Ağbaba, 'Ancak maalesef Türkiye'de zaman zaman sıkıntılar olabiliyor. Bu tür olumsuzluklar AKUT'çuların moralini bozmamalı. AKUT'un yapıkları çok değerlidir. AKUT, aslında bizim mili takımımız gibidir. Milli takımımız bir maç yaptığı zaman sağcı-solcu, CHP'li, AKP'li ve MHP'li nasıl bakıyorsa, AKUT'a herkesin öyle bakması gerekiyor. Biz AKUT'a milli takim gibi baktığımızı ifade etmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

CHP heyeti, ziyaretin ardından AKUT merkezinden ayrıldı.
Kaynak: AA