Balin'den SODES Kursiyerlerine Sertifika

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde düzenlenen ‘Nitelikli Gençler, Sürdürülebilir İstihdam Projesi’ kapsamında öğrencilere verilen eğitimler tamamlandı.

Balin'den SODES Kursiyerlerine Sertifika
Yaklaşık 8 ay önce başlayan proje kapsamında 30 öğrenciye hijyenik gıda ve ürünler eğitimi, 20 öğrenciye bilgisayarlı muhasebe eğitimi, 20 öğrenciye bilgisayarlı çizim ve tasarım eğitimi, 20 öğrenciye ağır ve tehlikeli işler eğitimi, 20 öğrenciye de kaynakçılık eğitimi olmak üzere toplamda 110 öğrenciye eğitim verildi.

Verilen eğitimleri tamamlayan öğrencilere bu gün MÜSİAD şube binasında sertifikaları verilirken sertifika verme törenine MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Barış Yılmaz, Bilgisayarlı muhasebe uzmanı Ceyhun İsa Işıklı, İş güvenliği uzmanı Birol Kilit ve öğrenciler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Sanayideki ara eleman problemini çözebilmek için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu proje ile Yüksekokul ve lise mezunu ile üniversite son sınıf öğrencilerimizi alıp bu öğrencilerimizi okulda gördükleri eğitimin yanında piyasada, fabrikalarda bulunan yetkili insanların eğitimlerine tabi tutmak istedik. Buradaki amacımız realitede öğrencilere iş hayatıyla ilgili ve işe girdiklerinde karşılaşacakları şeylerle ilgili eğitim vermekti. Biz eğitimi 7 bölüm halinde düşünmüştük ama 2 bölüme kursiyer bulamadık. Bu nedenle 5 bölümde toplam 110 öğrenciye eğitim verdik. Ben verdiğimiz eğitimlerin hem öğrenciler hem de bizim açımızdan iyi bir kazanım olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

16. MÜSİAD Expo’ya davet

Başkan Balin konuşmasında MÜSİAD’ın 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde üç uluslararası dev organizasyonu eş zamanlı olarak gerçekleştireceğini söyleyerek, “Bu kapsamda MÜSİAD, 16. MÜSİAD Expo, 20. Uluslararası İş Forumu ve 3. Yüksek Teknoloji Fuarını düzenleyerek yüzlerce ülkeden binlerce iş adamı, yatırımcı, alım heyeti ve ziyaretçiyi buluşturacak. Ben, bu organizasyonlarda ve özellikle de 16. MÜSİAD Expo’da Malatya iş dünyasının değerli temsilcilerini ve tüm halkımızı aramızda görmeyi arzu ediyor ve kendilerini davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Balin’in konuşmasının ardından eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Daha sonra Başkan Balin eğitim veren hocalara Osmanlıca İstiklal Marşının yazılı olduğu tablo hediye etti. Törenin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA