Rektör Ünal'dan AESOB'a Ziyareti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti.

Makamında kabul ettiği Ünal ile bir süre sohbet eden Dere, ahilik kültürünün yaygınlaşması için Akdeniz Üniversitesi ile yeni projelere imza atabileceklerini ifade etti.

'Ahilik kardeşlik demektir. Ahilik, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alır.' diyen Dere, ahilik kültürünün Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığına dikkati çekti.

Ahilik kültürünü, Antalya'da benimsetme adına çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizen Dere, 'AESOB olarak 2017 yılında ahilik kültürünü ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca şehrimizin gelişmesi için tüm paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olması gerekiyor.' diye konuştu.

Rektör Ünal da ahilik kültürünün yaygınlaşması için üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, kentle bütünleşmiş bir üniversite hedeflediklerini bildirdi.

Üniversitenin bir dünya üniversitesi olmasının ve Antalya'nın marka şehir haline gelmesinin karşılıklı sağlam ilişkilere dayandığına dikkat çeken Ünal, şunları kaydetti:

'Bu anlamda şehir-üniversite bütünleşmesi konusunda el birliğiyle güzel projelere imza atmak istiyoruz. Üniversite olarak, şehrin üniversitemizden beklentilerini karşılamak ve üniversitemizden en üst düzeyde yararlanabilmesi adına tüm dinamiklerimizle destek vermeye hazırız. Üniversite olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği gibi kurumlarımızla her zaman işbirliğine varız.'

Ziyarette AESOB Başkanı Dere, Rektör Ünal'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA