MESKİ, 3 Binin Üzerinde Öğrenciye Su Tasarrufu Eğitimi Verdi

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde lise ve ilköğretim okullarında 3 bin 250 öğrenciye eğitim semineri verildi.

MESKİ, 3 Binin Üzerinde Öğrenciye Su Tasarrufu Eğitimi Verdi
MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumlarda, diş fırçalama, su tasarrufu ve hijyen konularda öğrenciler bilgilendirildi. Eğitimlerde, öğrenciler izledikleri animasyon filimler ile MESKİ’nin hizmetlerini yakından tanıma fırsatı buldular. MESKİ’nin faaliyetleri ve su tasarrufu konularında öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı eğitim sonunda öğrencilere MESKİ’nin hazırladığı tanıtım broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yaptığımız su bilinci ve su tasarrufu eğitimleri ile binlerce öğrenciye ulaştık. Su kaynaklarımızı bilinçsiz kullanım sebebiyle büyük bir hızla tüketiyoruz. Amacımız, öğrencilerimizi bilinçlendirerek geleceğimizi koruma altına almaktır. MESKİ olarak, onlara daha yaşanabilir bir İçel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Su tasarrufu konusunda bilinçli bir nesil yetiştirmek için eğitimlerimize devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de okullardaki eğitimlerimiz, velilerin katılımları da sağlanarak devam edecek” denildi.

(KYM-Y)
Kaynak: İHA